WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Topsport Softbal Toernooi
Loosdrecht, wo 14 maart 2012

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht houden in het weekend van 23, 24 en 25 maart de 2e editie van de Midden Nederland Cup.

ingezonden bericht

In het weekend van 23, 24 en 25 maart wordt de 2e editie van de Midden Nederland Cup gehouden. Een topsport softbal evenement waaraan de sterkste dames softbalteams uit de regio deelnemen.

Het toernooi lijkt uit te groeien tot één van de belangrijkste toernooien in zijn soort en past goed in het oefenprogramma van de regionale topteams. De winnaar van vorig jaar, UVV uit Utrecht, zag het afgelopen seizoen bekroond worden met promotie naar de Hoofdklasse. Het was wel stuivertje wisselen met een andere streekgenoot, want Centrals uit De Bilt moest na 8 jaar de Hoofdklasse vaarwel zeggen. De twee teams zullen elkaar tijdens het toernooi weer ontmoeten en Centrals zal ongetwijfeld op revanche belust zijn. Dit jaar zijn ook de beste teams van Amsterdam uitgenodigd. Pirates speelt al jaren in de Overgangsklasse en zal dit jaar ongetwijfeld haar visitekaartje op het toernooi willen afgeven. Ban Topa uit Amsterdam Zuidoost is nieuw in de Overgangsklasse. In slechts enkele jaren zijn zij gepromoveerd van de 3e klasse naar het niveau net onder de Hoofdklasse. Een geduchte tegenstander voor ieder team en een oude bekende van het team uit Hilversum, dat 2 seizoenen geleden nog in de 2e klasse tegen Ban Topa speelde. Het team van Zuidvogels maakt het rijtje Overgangsklassers compleet. De ploeg uit Huizen had vorig jaar een zwaar seizoen, maar wist tegen het einde van de competitie voldoende punten bij elkaar te sprokkelen om uit de degradatie zone te blijven. Hilversum Hurricanes zelf is het enige team uit de wedstrijdsport afdeling van de KNBSB. Het team van Nick Braakman is het afgelopen jaar gepromoveerd naar de 1e klasse en vindt het geweldig om zich te meten met de teams uit de topsport competities.

Twee volle dagen topsoftbal op de velden van Hilversum Hurricanes aan het Jagerspaadje 32 in Loosdrecht. Vrijdagavond wordt het toernooi geopend met de wedstrijd Hilversum Hurricanes tegen Centrals. Leuke bijkomstigheid is dat Hilversum en Centrals 3 jaar geleden een samenwerkingsverband hadden en aan de competitie meededen onder de naam Challengers. De toenmalige coach van de Challengers, Hans Snel, is nu hoofdcoach bij Centrals. De wedstrijd zal op 23 maart om 20:00 uur beginnen. Veel vrijwilligers zullen tijdens de toernooidagen actief zijn om alle wedstrijden vlekkeloos te laten verlopen en om voor de inwendige mens te zorgen. Voordat het toernooi kan beginnen moet er echter nog wel het nodige werk worden verzet. In het kader van NLdoet zijn het komende weekend veel Hilversummers en Loosdrechters actief om de velden weer strak en speelklaar te krijgen. Een prachtig, sociaal initiatief waar sportverenigingen als de Hurricanes dankbaar gebruik van maken. Liefhebbers van de sport en belangstellenden zullen dus het weekend van 23, 24 en 25 maart op een picobello verzorgd sportcomplex kunnen genieten van mooie softbalwedstrijden.

Met vriendelijke groeten,
ASC Hilversum Hurricanes

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief