WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
30 dagen Alcoholvrij
Wijdemeren, wo 14 maart 2012

Op woensdag 21 maart 2012 start de GGD Gooi & Vechtstreek een nieuwe uitdaging: 30 dagen zonder alcohol.

persbericht

30 dagen zonder alcohol: Ga de uitdaging aan!

Op woensdag 21 maart 2012 start GGD Gooi & Vechtstreek een nieuwe uitdaging: 30 dagen zonder alcohol. Binnen de GGD laat een aantal medewerkers wijn, bier en andere dranken staan. Hiernaast worden diverse organisaties zoals scholen, sportvereninigingen en gemeenten gestimuleerd om ook een groep te vormen die meedoet. Groepen uit de regio die mee willen doen, bestaande uit collega’s, buren, vrienden, sportmaatjes, gezinsleden of wie dan ook , kunnen zich aanmelden via de actiesite www.dertigdagenzonderalcohol.nl.

Een glas wijn bij het eten, een biertje na het sporten… Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Kunt u best wel zonder? Is dat een uitdaging of een makkie? Ervaar het zelf en doe mee met de actie ‘30 dagen zonder alcohol’. Deze actie daagt uit om in een kleine maand te ervaren hoe het is om geen alcohol te drinken.

Volwassenen aan slag binnen ‘Samen aan de slag’

De actie ‘30 dagen zonder alcohol’ wordt opgezet in het kader van het  project ‘Samen aan de slag tegen riskant alcoholgebruik van jongeren in de Gooi en Vechtstreek’. Volwassenen in het algemeen en ouders, coaches en leraren in het bijzonder, kunnen als voorbeeldfiguren een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het riskante alcoholgebruik van jongeren. Daarom dagen we dit keer volwassenen uit om eens naar hun alcoholgebruik te kijken en mee te doen aan de actie 30 dagen zonder alcohol. Diverse groepen worden aangeschreven om de uitdaging aan te gaan.
Ouder of niet, iedereen kan zich aanmelden om te starten met ’30 dagen zonder alcohol’.

Wat houdt de actie in?

  • Spreek samen met een groep vrienden, collega’s, buren af om dertig dagen geen alcohol te drinken. U kunt ook meedoen met uw gezin met oudere kinderen. Een groep van vier personen is al voldoende, het hele sportelftal kan ook. Kies 21 maart of een andere datum als start­moment.
  • Meld de groep aan via de website van de GGD of www.dertigdagenzonderalcohol.nl . Wij zorgen er voor dat u regelmatig een aanmoediging ontvangt.
  • Bedenk evt. samen welke ‘beloning’ er na deze dertig dagen wacht: bijvoorbeeld iets gezelligs doen met het uitgespaarde geld en/of dat geld geven aan een goed doel.
  • Houd contact met elkaar gedurende die dertig dagen. Leuke en moeilijke momenten kunt u met elkaar delen per mail, Hyves, op het werk, bij elkaar thuis of op de (sport)verenging.
  • Sluit de dertig dagen feestelijk af op de laatste dag. Deelnemers ontvangen daarvoor suggesties.

Wat levert het op?

Tijdens deze maand ervaart u hoe het is om niet vanzelfsprekend een glas alcohol te drinken. U begint met een fris gevoel aan de lente, staat verkwikt op en spaart bovendien geld uit. Maar bovenal: u geeft het goede voorbeeld aan de jeugd.

Samen aan de slag

De actie ’30 dagen zonder alcohol’ is onderdeel van het project ‘Samen aan de slag’. Dit project  heeft als doel het riskante alcoholgebruik van jongeren in Gooi en Vechtstreek aan te pakken. De insteek is een integrale aanpak. Naast voorlichting omvat het regelgeving en handhaving. Activiteiten zijn niet alleen gericht op jongeren, maar ook op ouders, scholen en verstrekkers (zoals horeca, supermarkt, sportkantine). In het project werken gemeenten, politie, VWA, Jellinek­Mentrum, GGD, GGz Centraal en Trimbos samen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief