WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zaterdag Schoolschaken
Wijdemeren, wo 14 maart 2012

Zaterdag spelen de twee beste teams van het schoolschaaktoernooi in november 2011 tegen de andere kampioenen uit de regio.

ingezonden bericht

Zaterdag is het zover

Zaterdag mogen de twee beste teams van het schoolschaaktoernooi in november 2011 laten zien hoe ze het doen tegen andere kampioenen van de SGS (Stichts Gooische Schaakbond).

Dit jaar was er een titelverdediger die zich glansrijk kampioen mocht noemen, het team van de Sterrenwachter, en de nr. 2 werdt het team van de Curtevenneschool die al voor de derde keer naar Amersfoort mag afreizen, de Sterrenwachter gaat er voor de tweede keer heen. Uiteraard hopen we dat ze bij de beste 4 eindigen in hun poule want dan mogen ze een week later nog een poging doen om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Uiteraard laten we de kinderen niet alleen gaan, maar gaat er support mee, van ouders en van de organisator in de Wijdemeren. Zal het dit jaar eindelijk eens lukken om door te stoten naar de volgende ronde? Zaterdagavond zal ik daar meer over schrijven en dan weet u zondag hoe e.e.a. verlopen is. De foto's kunt u dan later wer bekijken op de website.
Op die website zijn ook schaakboeken terug te vinden welke u eventueel kunt lenen, hoewel enkele boeken nu uitgeleend zijn aan de schaakleraar te Nederhorst, Johan Verburg. Maar u kunt altijd een poging wagen en onlangs is de schaakbibliotheek verblijd met een gesigneerd exemplaar van het boek: waarom het leven op schaken lijkt, geschreven door Gary Kasparov en ook door hemzelf gesigneerd. Een fraaie aanwinst dus.

Voor vragen en opmerkingen, gelieve u te bellen met 035-8795195/06-12194831 of te mailen met Pkreuning at online.nl
Het is me altijd een groot genoegen e.e.a. te organiseren, maar zonder de sponsoren: Smallenburg verf en behang te kortenhoef, The Kids, Kindercastingbureau te Nederhorst den Berg, Oogmerk Briljant, Opticien te Kortenhoef, Rijwielhandel Willem de Jongh, Fietsspecialist te Kortenhoef, maar bekend in het hele gooi en verder Berko, voor al uw kluskleding, gereedschap etc, te Nederhorst den Berg. Dit jaar was ook nog de Jumbo te Kortenhoef zo vriendelijk het drinken en de versnaperingen voor de kinderen te sponsoren.

Een Gary Kasparov is nog niet in de Wijdemeren opgestaan, maar wie weet wat de toekomst ons brengen zal. Ik hoop ook volgend schooljaar weer een beroep op iedereen te mogen doen, het Wijdemeerse toernooi vindt pas in November plaats dus voor oktober hoeft u mij niets te verwachten, maar misschien dat u vast e.e.a. in uw planning kunt meenemen. Dat wordt dan het 8e wijdemeerse schoolschaakkampioenschap.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief