WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: Tevredenheid en Zorg
Wijdemeren, wo 7 maart 2012

Co de Kloet schreef een impressie over de vergadering van Dorpsbelangen afgelopen maandag. Tevredenheid gemengd met zorg.

ingezonden bericht

Impressie van de laatste DorpsBelangrijk-vergadering op 5 maart 2012

Dorpsbelangen evalueerde maandagavond in de ledenvergadering de afgelopen twee jaar, gewoon omdat het goed is je rol eens tegen het licht te houden.

Om met iets moois te beginnen; complimenten uit de verkeershoek. Hersteld vertrouwen, goede samenwerking, bewaking van de invloed van de burgers. Daar kan zelfs Cor Koster – die een positief evaluatiestuk over Dorpsbelangen op de Wijdemeerse webkrant schreef – niet tegenop!

Er was meer moois. Gert Zagt meldde dat de afvalstoffendienst van het Gewest dit jaar een miljoen euro terugstort, zodat de heffing opnieuw naar beneden kan. En het beste moois kwam eigenlijk van Ab Krook, die het jeugdsportfonds van de grond tilde en de Johan Cruyff University in Wijdemeren introduceerde. Dat deed hij met veel power als een soort onbetaalde sub-wethouder, onderweg hier en daar een beer op zijn weg pootje lichtend.

Maar verder… tja, de financiën zijn goeddeels op orde maar een nieuwe OZB verhoging ligt in het verschiet. En Jaap van Waveren, de andere DB wethouder loopt snikkend en biddend langs de vele Wijdemeerse bouwputten waar een inmiddels langdurige stilte is ingetreden.

En dan, het heeft met evaluatie niet veel te maken, maar wat heeft het Haagse bezuinigingsteam nog voor de gemeenten in petto? Niemand die het weet, maar zeker is dat tot nu toe alle taken, die naar de gemeenten zijn geschoven geld, moesten opleveren.

Laten we nou in de onlangs verschenen visie op Wijdemeren de hele hengelsport zijn vergeten! Een aanwezige wees ons daar maandagavond op. Hengelaars hengelen niet alleen, ze eten en drinken en slapen ook zo nu en dan. Ze geven geld uit als water. Ja, ja, de vis wordt duur betaald.

Co de Kloet,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief