WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kaalslag Loodijk begonnen
Ankeveen, di 6 maart 2012

Langs de Loodijk (N236) vindt een flinke kaalslag plaats als voorbereiding voor de reconstructie bij Ankeveen en de Molen Hollandia.

Op het terrein van de molen Hollandia in de bocht bij Ankeveen wordt een "vispasseerbaar poldergemaal" voor de Hollandsch Ankeveense polder gebouwd.

Daar waar enkele weken geleden schaatsers nog massaal op het ijs stapten, staat nu een kraan een damwand in de grond te persen voor het nieuwe gemaal.

Vanuit de bocht bij de molen is er uitzicht op de Gooilandseweg richting Weesp. Verderop, voorbij de flitspalen, stond in de bocht naar links een bosje met een aantal bomen. Dat bosje is weg, de bomen zijn gekapt en er is nu een zandhoop te zien. Overigens,precies bij de molen gaat de Loodijk (Ankeveen) over in de Gooilandseweg.

Komend van Ankeveen, net voorbij het Esso station lag rechts van de weg, tussen de weg en de vaart, een parkeerstrook omgeven door een bosje en bomen. Hierboven de parkeerstrook vandaag.

Voorbij de afslag naar Ankeveen, op de foto hierboven links van het midden in de verte, lijken alle bomen rechts van de weg nog overeind te staan. De schijn bedriegt. Bijna alle bomen zijn daar geveld, maar niet omgevallen, vandaar dat het nog wat lijkt. Die kaalslag gaat mee de bocht om naar de toegang tot het industrieterrein De Boomgaard. Dit zijn ongetwijfeld de voorbereidingen voor de parallelweg die langs de Loodijk wordt aangelegd.

Op bovenstaande foto (uitsnede van de foto daarboven) staat een auto van Cyclomedia die ons knipperend en langzaam rijdend op de Loodijk enkele malen heen en weer passeerde. Ook in Kortenhoef hebben wij die auto de afgelopen dagen al op enkele plekken langzaam rijdend en knipperend gesignaleerd. Vermoedelijk maakt hij 360 graden opnamen voor Google Street View of een dergelijke opdrachtgever.

Kaartje en informatie

Het heeft zes jaar geduurd. Op 23 januari 2006 gaf minister Dekker de feestelijke aftrap voor het project dat dan nu eindelijk begonnen is.

Meer informatie over de aard en inhoud van het project vindt u hier.

Lees ook:

Minister Dekker geeft aftrap 23-1-2006
Reconstructie N236 te Duur 8-12-2006
06082007 Rotonde: Komt hij, of niet?
09082007 N236: Stand van Zaken
16042008 N236 reconstructie van Start??
02102009 Reconstructie Loodijk
13022010 Gevechtswagenhindernis
01122011 N236 op de Schop

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief