WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sloop Knorr Voorkomen
Nieuw Loosdrecht, ma 16 juli 2012

In de raad van donderdag werd een voorbereidingsbesluit genomen om onverhoedse sloop van de Knorrfabriek te voorkomen.

Op het laatste moment werd een voorbereidingsbesluit op de agenda gezet waarin voor een jaar aanpassingen aan het Knorrterrein en -gebouw verboden werden.

Geen sloopvergunning nodig

Wethouder Gerard Abrahamse lichtte toe dat er voor sloop sinds 1 april dit jaar geen sloopvergunning meer vereist is. Het gevolg daarvan is dat Unilever, de eigenaar van de Knorrfabriek, zonder enige aankondiging vooraf, het gebouw kan slopen. Hij sprak het niet direct uit, maar wekte sterk de indruk dat hij van mening was dat die acute sloop inderdaad dreigde. Hij zei niet waarom hij dat vermoeden had. In ieder geval wilde hij voorkomen dat tegenover het gemeentehuis ook een kale vlakte komt zoals die op andere plaatsen in de gemeente de afgelopen tien jaar zijn ontstaan.

Een jaar bevriezen

In het debat over het voorbereidingsbesluit, dat de onverhoedse sloop voorkomt, spraken de meeste partijen uit dat de Knorrfabriek wat hen betreft geen beschermde status hoeft te krijgen (industriëel erfgoed, gemeentelijk monument) zoals in 2010 bepleit door Nanne Roosenschoon (D66). Het voorstel om ook in het bestemmingsplan later bescerming op te nemen kreeg dan ook geen meerderheid. Het voorbereidingsbesluit waarmee de huidige status bevroren wordt, kreeg wel unanieme steun van de raad.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief