WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Villa: Geen strafbaar feit
Kortenhoef, vr 13 juli 2012

Bij de opening van de raadsvergadering deelde burgemeester Martijn Smit mee dat justitie geen strafbare feiten ziet in de Villakwestie.


Burgemeester Martijn Smit

Ludwig Lüschen

Onderzoek

Op 21 juni verzocht René Voigt (DB) burgemeester Martin Smit om contact op te nemen met de officier van justitie om die te laten beoordelen of er al dan niet strafbare feiten werden gepleegd door Ludwig Lüschen bij het inmeten van zijn tuin en het zetten van zijn handtekening op kadasterdocumenten. Smit verklaarde toen dat de eigen juristen van de gemeente oordeelden dat er geen strafbare feiten waren gepleegd. Desondanks drong Voigt aan op een onderzoek door justitie.

Geen strafbaar feit

Bij de mededelingen gaf burgemeester Smit het resultaat van zijn contact met justitie over de kwestie. Het blijkt dat justitie geen enkel strafbaar feit constateert in de gang van zaken destijds in 2006. en daarvoor. Er bestaat daardoor ook geen grond voor de ontbinding van het contract tussen de gemeente en de familie Neef.

Bestemmingsplan

Wel loopt de bestuursrechtelijke procedure door en zal in het najaar in de raad het bestemmingsplan behandeld worden waarvan de bouwvlek voor de villa van Lüschen onderdeel is. Dorpsbelangen kondigde gisteren en eergisteren aan om dan kritisch te zijn in hun oordeel.

Dossier Villakwestie Emmaweg

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief