WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Scholenplan Uitgekleed
Wijdemeren, vr 13 juli 2012

Gisteren werd gesproken over het huisvestingsplan voor de scholen in Wijdemeren. Het debat eindigde chaotisch, het plan werd uitgekleed.

De komende jaren zal het aantal leerlingen in het basisonderwijs in Wijdemeren gaan dalen. Daarom maakte het college een plan om op lange termijn maatregelen te nemen om de te verwachten leegstand te combineren met plannen om de school een multifunctionele rol te geven. (De brede school, sport erbij, dorpscentrum, etc.)

Ideetjes

Het debat over het plan had het karakter van een gezellige commissievergadering waar iedere spreker zijn ideetjes aan de man bracht, soms zelfs zonder in het oog te houden wat er in het voorstel stond waarover enkele minuten gestemd zou worden.

Visie versus IJskast

De onderlinge verschillen tussen de partijen waren enorm. Ben Steenvoorden (WIJ) miste visie op de toekomst en wilde veel verdergaan dan het college. Felix Flameling (GL) en Jan Hermans (PvdA) steunden het voorstel. Liesbeth Siderius (VVD), Jan Verbruggen (CDA) en Miep van Hattem (DB) waren zeer krtisch, met name over de plannen om de Regenboogschool en de Curtevennschool samen te voegen in een nieuw gebouw op de Kwakel.

Wethouder Joost Boermans deed manmoedige pogingen om de raad bij de les te houden. Wel gaf hij vrij gemakkelijk toe aan de raad toen die een haalbaarheidsonderzoek naar samenvoeging van de Curtevenneschool en de Regenboogschool in Kortenhoef in combinatie met nieuwbouw op de Kwakel afschoot. René Voigt (DB) zei over de Kwakelverhuizing "een vaag idee, ver van ons bed. In de ijskast ermee."

Kremer en Warin samen

Wel bestond er redelijke overeenstemming over een onderzoek om de Kremerschool in Nederhorst te verplaatsen naar en samen te voegen met de Warinschool vlakbij sporthal De Blijk. Hoewel Ria Hennis (DB) er op wees dat in Overmeer Zuid nieuwbouw komt en dat de kinderen uit Overmeer dan dus beter in hun eigen wijk naar school kunnen gaan. Wethouder Boermans voerde aan dat de Kremerschool nu ver van de sporthal (gym) ligt en dat die situatie sterk verbetert. Die samenvoeging zal wel onderzocht worden. De Jozefschool heeft uitgesproken om niet in één gebouw met de andere scholen te willen zitten.

Hallo, u moet stemmen!!

Op zeker moment riep burgemeester Smit de palaverende partijen tot de orde. "Ik hoor allerlei voorstellen langskomen, maar u moet over enkele minuten stemmen over het voorstel. Wat wilt u? Als u iets wilt wijzigen in het voorstel dan moet u wel een amendement indienen!" Het werd even stil. Theo Reijn (CDA) nam het voortouw en riep: "Even schorsen, dan maken we een amendement." Het gevolg was koortsachtig overleg.


Koortsachtig overleg over het amendement.
V.l.n.r. Jan Verbruggen (CDA), Theo Reijn (CDA), Wethouder Joost Boermans (D66) en René Voigt (DB)

Na tien minuten bleek dat het onderzoek naar de verhuizing naar de Kwakel in Kortenhoef van de baan was, maar het onderzoek naar de verhuizing van de Kremerschool naar de Warinschool gaat door.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief