WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
OCW: Verkeer en Zondag
Wijdemeren, ma 9 januari 2012

In de nieuwsflits van het OCW geeft de ondernemersvereniging haar mening over de zondagssluiting en over het verkeer in 's-Graveland.

Een groot aantal ondernemers in Wijdemeren is lid van het Ondernemers Collectief Wijdemeren. Daarom is het van belang om ook van hen te horen wat zij vinden van bepaalde ontwikkelingen.

Het standpunt inzake de zondagssluiting van het OCW was al bekend gemaakt in een brief aan de gemeenteraad voorafgaand aan de raadsvergadering die daarover op 15 december een besluit nam. De OKL, de Loosdrechtse Ondenemerskring, verklaarde zich toen voor openstelling van de winkels op de Nootweg in Loosdrecht op zondag.

Het OCW is tegen verkeersremmende maatregelen op het Noorder- en Zuidereinde in de vorm van bloembakken op de weg. Men is bang dat toeleveranciers gehinderd worden om de winkels en bedrijven te bereiken.


Hieronder de letterlijke tekst uit de Nieuwsflits van het OCW van vandaag:

Zondagsopening winkels

Afgelopen najaar heeft een aantal winkeliers uit Loosdrecht verzocht om verruiming van de zondagopenstelling in gemeente Wijdemeren. Hun verzoek tot instelling van koopzondagen werd afgewezen door de gemeente. In het huidige beleid mag er 1 winkel in de gemeente 's zondags beperkt open zijn (Jumbo Kortenhoef). In reactie hierop heeft het OCW-bestuur aan de gemeenteraad laten weten tegen zondagsopenstelling te zijn vanwege zowel sociaal/maatschappelijke als economische redenen. Het bestuur hecht aan behoud van de zondagsrust en bescherming van kleine ondernemers. Voor meer informatie kunt u het bestuur een e-mail sturen.

Verkeer

Het OCW heeft in de verkeersadviescommissie haar zorgen uitgesproken over de doorstroming over het Noordereinde en Zuidereinde na de aangekondigde verkeersmaatregelen. Het OCW wil de garantie hebben dat bedrijven goed en vlot bereikbaar blijven voor toeleveranciers. Daarom is het bestuur tegen plaatsing van bloembakken op de rijbaan. Mail ons als u vragen of opmerkingen heeft hierover.

 

bron
OCW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief