WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lessen Oude Culturen
Kortenhoef, ma 9 januari 2012

Op 26 januari start een lessenreeks over kunstgeschiedenis van de oudheid. Deelnemers treden in de voetsporen van oude culturen.

ingezonden bericht

In de voetsporen van…de Oudheid o.l.v, drs. Aldwin Kroeze en Ingrid Jansen. Nog nooit kwam kunstgeschiedenis zo concreet tot leven!

Binnenkort vindt er in het Art-to-Join atelier de aftrap plaats van een zeer bijzondere lessenreeks. In een blok van vier lessen op de donderdagavond wordt niet alleen de kunstgeschiedenis van de oudheid behandeld, maar ook zullen de deelnemers zelf letterlijk in de voetsporen van de vroege culturen treden.

Iedere les start met een blok theorie. Daarin wordt op aangename en verrassende wijze de kunstgeschiedenis van een bepaalde periode belicht. Na de pauze volgt er dan een praktijk deel. Hierin wordt een bepaald aspect van het deel voor de pauze in de praktijk gebracht. Dit gebeurt via een kleien en gerichte opdracht tot een product waarbij er een link is met de beeldtaal en ambachtelijke techniek uit de betreffende periode. Op deze wijze zullen de deelnemers in vier lessen zich geconfronteerd zien met technieken uit de Egyptische, Minoïsche, Griekse en Romeinse cultuur.

De lessen zijn er voor wat betreft het kunsthistorische deel op gericht dat ook zonder voorkennis de deelnemers met een overzichtelijk stuk geestelijke bagage naar huis gaan. De praktijkdelen zijn er daarbij op gericht dat het product ook binnen de les zelf voltooid kan worden; ook voor wie niet eerder zich heeft gewaagd aan creatieve uitingen. Daardoor zal eenieder naast die geestelijke bagage ook vier heel concrete herinneringen overhouden aan deze bijzondere reeks.

De lessen worden verzorgd door drs. Aldwin Kroeze; naast Art-to-Join ook actief voor meerdere kunstinstellingen en hogescholen. Het praktijkdeel wordt bovendien bijgestaan door Ingrid Jansen. Zij behoeft binnen de context van Art-to-Join als oprichtster en spil uiteraard geen nadere toelichting.

Ingrid en Aldwin hebben in 2011 al meerdere keren een samenwerking gedaan in onder andere workshops van vergelijkbare opzet rond Willem de Kooning en Nicolas de Staël. Ook deze workshops zullen later in 2012 een vervolg krijgen met als hoofdpersonen ditmaal Georgia O’ Keeffe (31 maart) en Max Ernst (12 mei).

Cursus donderdag 26 januari, 2, 9 en 16 februari en zondag 19 februari excursie

Art to Join Kortenhoef
informatie en aanmeldingen:
www.art-to-join.nl
06 111321748

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief