WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Morgen Gemeenteraad
Wijdemeren, wo 1 februari 2012

Morgenavond wordt in het gemeentehuis aan de Rading 1 in Nieuw Loosdrecht de eerste raad van 2012 gehouden.

De agenda van de raad is te vinden in het nieuwe Raadsinformatiesysteem (RIS). Het is even zoeken naar de link waar u de stukken kunt vinden. Hij staat niet op de homepage, maar wel in het persbericht over het nieuwe RIS.

Aanloopproblemen

Aanloopprobleempjes, zo lijkt het. U vindt de agenda hier. In die agenda staan de commissievergaderingen en de raadsvergaderingen. Als u op een commissie of raad klikt, dan opent zich de agenda. Daarbinnen vindt u links naar de raadsvoorstellen. Heel handig. Wel hebben wij de indruk dat bij de papieren raadsstukken in het verleden wat meer onderliggende bijlagen zaten (kaartjes, toelichtingen van derden, etc.). Ook de ingekomen stukken zijn gesneuveld op de raadsagenda, zo lijkt het. Misschien ook een aanloopprobleem.

De agenda van de raad van morgenavond, die om 20.00 uur begint, vindt u hier.

West End

Er wordt morgen een besluit genomen over het bestemmingsplan West End in Loosdrecht. Dat bestemmingsplan heeft een roerige voorgeschiedenis. Onlangs nog, tijdens de commissievergadering van 15 december, bleek de kwestie zelfs tot flinke onenigheid binnen het college te leiden. Die onenigheid ging over het brandstofpompstation dat voor de raad een integraal onderdeel is van het bestemmingsplan. Geen pompstation, geen goedgekeurd bestemmingsplan.

Memo

In het kader van die eis zond wethouder Gerard Abrahamse vandaag op de valreep een memo aan de raad waarin hij verklaart dat de projectontwikkelaar bereid is om de kosten van het pompstation te dragen. Letterlijke tekst:

Thans kunnen wij u melden dat voornoemde De Plassen BV, bereid is de volledige kosten (ca. € 60.000,00) te dragen van het tijdelijke (benzine) brandstofpunt. De Plassen BV zal het het tijdelijke brandstofpunt hebben gerealiseerd vóór 1 mei 2012 (start toeristisch vaarseizoen). Dit betekent dat per 1 mei 2012 zowel het diesel- als het benzineverkooppunt operationeel zijn.

Protest tegen Visiedocument

De aanwonenden van de Loenderveense Plas zijn het niet eens met de plannen zoals uitgestippeld in het Visiedocument ten aanzien van de verbinding van De Wijde Blik met De Eerste Plas door middel van een kanaal. Zij verzoeken de raad om niet in te stemmen met het visiedocument en de plannen voor het kanaal nu niet uit te werken.

8 maart geen Raad!

De Griffie deelde vandaag mee dat de gemeenteraad van 8 maart niet door zal gaan. Waarschijnlijk zijn er te weinig agendapunten om besluiten over te nemen. Hoe groter de gemeente, hoe minder te besluiten?

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief