WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Naar Veenstaete verhuisd
Kortenhoef, do 2 februari 2012

De bewoners van Oudergaard (Kortenhoef) en Brugchelen ('s-Graveland) zijn vorige week naar Veenstaete verhuisd.

persbericht

‘We waren ingesteld op een ongewone situatie’
Verhuizing naar Veenstaete rustig verlopen

Voor de bewoners van verzorgingshuizen Oudergaard en Brugchelen was de verhuizing naar Veenstaete een ingrijpende week, maar de verhuizing is verder rustig verlopen. De meeste verhuisaangelegenheden verliepen volgens planning.

“We waren ingesteld op een ongewone situatie”, vertelt mevrouw Kroesen vanuit haar nieuwe appartement. “Schatten van kennissen hebben ons op de dag van de verhuizing opgevangen.” Toen ze ‘s avonds aankwam in haar nieuwe appartement was ze toch even aan de grond genageld. “Wat een troep.” Nu, twee dagen later, is ze goed gesetteld. “Alleen de was moeten we nog regelen.”

Herenigd in Veenstaete


De heer (88) en mevrouw (84) Van den Hoek zijn in Veenstaete weer herenigd.

Meneer en mevrouw Van den Hoek, bijna 60 jaar getrouwd, zijn in Veenstaete weer met elkaar herenigd. Meneer Van den Hoek (88), woonde 7 jaar aan de Smeerdijkgaarde in een aanleunwoning. Mevrouw Van den Hoek (84) woonde sinds drie jaar in Brugchelen, omdat zij door haar ziekte extra zorg nodig had. Veenstaete biedt hen de mogelijkheid in één appartement te gaan wonen. Mevrouw Van den Hoek: “Andere bewoners van Brugchelen zagen tegen de verhuizing op. Ik niet. Ik ben erg blij. Als je zolang niet bij elkaar kunt zijn, dan verlang je weer naar elkaar. De verhuizing is perfect verlopen.”

‘Zo lief’

Mevrouw De Beus (98) valt de verhuizing zwaar. “Iedereen heeft geweldig z’n best gedaan, maar ik vind dat we te vroeg zijn verhuisd. In het restaurant was het tijdens etenstijd koud, omdat de deur overdag steeds openstond voor de verhuizers. Mevrouw Ludolph liet mij op haar plekje zitten, bij de verwarming. Zo lief.” Mevrouw De Beus vertelt dat ze in haar nieuwe appartement gelukkig wel goed heeft geslapen. Haar twee zoons en schoondochters hebben haar enorm geholpen met de inrichting van haar appartement. “Schatten zijn het, maar ik vind het erg dat ze het door mijn verhuizing nu zo druk hebben.”

Begeleiding


Receptioniste Ellen begeleidt dhr. Eikenboom (97) naar de auto voor de korte reis naar Veenstaete.

Tijdens de verhuisweek hebben personeel en vrijwilligers zich enorm ingespannen om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Meneer Eikenboom (97), de oudste bewoner van Oudergaard, werd door receptioniste Ellen begeleid en uitgezwaaid toen hij door zijn zoon werd opgehaald om naar zijn nieuwe appartement te gaan. Mevrouw Wessel uit Brugchelen, bleek te weinig hulp te hebben om haar appartement in te richten. Spontaan hebben drie medewerkers van Inovum haar uit de brand geholpen en alles uitgepakt. Vrijwilligers hebben diverse ouderen opgevangen op het moment dat hun spullen werden ingepakt door de verhuizers. Ouderen die na de verhuizing toch nog gordijnen of een meubelstuk wilden laten overkomen, werden vlot geholpen. De spullen werden alsnog opgehaald. Ook is er geholpen met het ophangen van of vastzetten van spullen. Manager Welmoet Gerritsen bezocht vele ouderen persoonlijk in hun nieuwe appartement om zelf te zien en horen hoe het met ze gaat.

Aanloopproblemen

Technische aanloopproblemen waren er helaas ook. De telefonie werkte niet gelijk zoals afgesproken. Sommige huurders hebben tijdelijk een 088-nummer gekregen waarmee ze naar buiten kunnen bellen. Binnen een week werken de oude 035-nummers weer en is iedereen ook bereikbaar. Aan de beeldtelefoon zijn de bewoners nog niet in één dag gewend. “Eigenlijk moeten we les hebben”, vertelt mevrouw De Beus. Ook zijn er op enkele naambordjes bij de voordeur voorvoegsels vergeten. Dit wordt binnenkort hersteld.

Welkomstbijeenkomst


Circa 110 mensen bezochten de welkomstbijeenkomst in het restaurant de Brasserie in Veenstaete op 31 januari 2012.

Alle huurders van een appartement waren uitgenodigd voor de feestelijke welkomstbijeenkomst op dinsdag 31 januari in restaurant de Brasserie in Veenstaete. Bewoners van Oudergaard en Brugchelen konden met elkaar, maar ook met de nieuwe huurders, kennismaken. Ook werd het personeel van Veenstaete aan de bewoners voorgesteld en konden de bewoners vragen stellen. De huurders konden op een formulier aangeven of ze extra les wilden voor het omgaan met de beeldtelefoon, of de verwarming goed werkt en eventuele wensen/klachten doorgeven.


Meneer Som de Cerff verzorgde de muziek.

Tijdens de bijeenkomst zorgde meneer Som de Cerff met zijn orgel voor gezellige muziek. Aan het eind ontvingen de bewoners het boekje ‘Activiteiten in Veenstaete’ dat door vrijwilligers coördinator Ankie Hinloopen is samengesteld. Net als in Oudergaard en Brugchelen is er in Veenstaete veel te doen. De meeste activiteiten beginnen in februari. Voor alle bewoners, ook de ouderen die nu wonen in de groepswoning Klein Schaepenburgh en Klein Trompenburgh, was er gebak en een gezellig kamerplantje met daaraan een label: ‘Wij wensen u veel woonplezier in Veenstaete!’

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief