WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opheldering Horstwaarde
Nederhorst den Berg, ma 12 september 2011

Lia Moote reageert op de vragen die Ria Hennis aan het college stelde over Horstwaarde. Lia Moote was wethouder toen het plan door de raad werd goedgekeurd.

inbgezonden brief

De feiten over Horstwaarde

Het is niet mijn gewoonte te reageren op vragen die aan het huidige college worden gesteld maar het gaat me te ver als 3 jaar na dato een beeld wordt geschetst dat volslagen bezijden de werkelijkheid is. Dan kan ik niet anders dan de juiste feiten weergeven.

Ria Hennis van Dorpsbelangen Wijdemeren stelt een aantal vragen over Horstwaarde te Nederhorst den Berg aan het college. Ze geeft daarbij een aantal feiten weer over de gang van zaken die ik, als toenmalig verantwoordelijk wethouder niet kan plaatsen.

Het plan, dat een initiatief was van de gezamenlijke ouderenbonden en is ingediend door Zorgcentrum de Kuijer en Woningbouwcorporatie Gooi en Omstreken, werd in de commissie van 28 maart 2007 jl. unaniem gesteund.
De gehele commissie, dus ook mevr. Hennis eigen partij, hebben de sociale en bouwkundige invulling van het B en W voorstel gesteund.
Een plan dat ter vergadering door de Hr. Van Kooten werd ingediend is door bijna alle partijen afgewezen als zijnde te laat, of niet erg bruikbaar. Ook door Dorpsbelangen Wijdemeren en Dorpsbelangen Loosdrecht.

Er is geen sprake van een doorgerekend ander plan. Dus is er ook geen sprake van € 400.000,- meer opbrengst.

Men kan bij de vraagstelling de indruk krijgen dat er gezinnen met kinderen in de appartementen voor licht dementerenden wonen, dit is niet het geval.
Het plan Horstwaarde bestaat uit 24 woningen voor licht dementerenden (beneden) en 16 seniorenappartementen op de eerste etage.
Amaris De Kuijer beheert de woningen voor licht dementerenden, de huurwoningen worden door woningbouwcorporatie Gooi en Omstreken verhuurd.

Het is te gemakkelijk om de huidige problematiek te projecteren op de besluitvorming van jaren geleden.

Met vriendelijke groeten,

Lia Moote
Loosdrecht

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
17 gr.
windkr. 4