WIJDEMEERSE WEBKRANT
Open dagen Jeugdbadminton
Kortenhoef, zo 11 september 2011

Vrijdag en zaterdag houdt badmintonclub De Treffers open dagen Jeugdbadminton in de sporthallen De Fuik en Kerkelanden.

persbericht

Vrijdag 16 en zaterdag 17 september:
Open Dagen JeugdBadminton bij De Treffers

Ongetwijfeld hebben velen de afgelopen maanden de badmintonrackets weer uit de hoezen getrokken, en geprobeerd om zo lang mogelijk de shuttle in de lucht te houden.

Samen, en met veel plezier, op straat, op de camping, misschien zelfs op het strand. Maar wist je dat je helemaal niet afhankelijk hoeft te zijn van zonnig en windstil weer in de zomermaanden om badminton te kunnen spelen? Na de zomervakantie begint juist het officiële badmintonseizoen, en kun je gewoon in de sporthal verder spelen, op recreatief nivo, of je door serieuze training verder bekwamen in deze indoorsport.

Badmintonvereniging De Treffers is al tientallen jaren aktief in Hilversum en Kortenhoef. Op woensdagavond wordt er door de seniorenrecreanten gezellig gespeeld in Sporthal Kerkelanden, en op dinsdagavond in Sporthal De Fuik in Kortenhoef. Daar trainen dan ook de competitiespelers senioren. En diezelfde sporthal in Kortenhoef is elke donderdagochtend gereserveerd door een exclusief damesgezelschap. Bij De Treffers kun je de badmintonsport op diverse nivo's beoefenen, instromen kun je op bijna elke leeftijd!

Een bijzonder en zeer belangrijk onderdeel van de badmintonclub wordt gevormd door de junioren, de jeugdspelers tot 18 jaar. Het is een grote en nog steeds groeiende groep.
"En dat is niet verwonderlijk, vertelt Sander, één van de jeugdtrainers bij DeTreffers, want badminton is niet alleen een heel leuk spelletje, het is ook een fantastisch mooie sport. Een van de snelste sporten, waarbij het aankomt op je lichamelijke conditie en kracht, reactie-vermogen, focus, loop- en slagtechniek, en natuurlijk ook wedstrijdtactiek. Je speelt het individueel in het enkelspel, of samen wanneer je een dubbel speelt. Het is mooi om te zien hoe kinderen al heel snel ook in hun badmintonspel groeien, en hoe er hechte en leuke teams ontstaan als ze er voor kiezen om competitie te gaan spelen. Het blijkt dat steeds meer jeugdspelers dat alles aanspreekt, momenteel doen er zeven jeugdteams van De Treffers mee aan de regionale competitie!"

Ruim baan dus voor de jeugd bij De Treffers: op vrijdag wordt er van 17.00u tot 19.00u in twee groepen in Kortenhoef getraind, en op zaterdagochtend vanaf 09.00u in vier groepen in Kerkelanden. De diverse groepen spelen op verschillende nivo's, en zeker bij de jongste groepen (vanaf ongeveer 8 jaar) wordt het speelse karakter van de trainingen niet uit het oog verloren. Inzet blijft om de jeugd vaardigheden bij te brengen die het spelen van badminton nóg leuker maken.

Om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met badminton, en om ze de sfeer te laten proeven bij De Treffers, worden de deuren van de sporthallen wijd open gezet! Vrijdag 16 september van 17.00u tot 18.00u (in De Fuik) en zaterdag 17 september van 09.00u tot 12.00u (in Kerkelanden) ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend te kijken of badminton ook jouw sport is. Neem gerust een vriendinnetje of vriendje mee, trek makkelijkzittende sportkleding aan, neem je binnengympen (zonder zwarte zool!) mee, en vergeet je racket niet, als je dat hebt. Want tijdens de Open Dagen ga je natuurlijk ook meteen meespelen!

Wil je nu al meer weten over badmintonvereniging De Treffers, kijk dan voor praktische info, leuke foto's en swingende filmpjes op www.bvdetreffers.nl, of op de Facebook-pagina van 'BV De Treffers'. Heb je een specifieke vraag dan kun je op de website ook diverse e-mail-adressen vinden, bijvoorbeeld 'detreffersjeugd@gmail.com'.

De jeugdspelers en trainers van De Treffers kijken al uit naar jullie komst!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
17 gr.
windkr. 2