WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over Horstwaarde
Nederhorst den Berg, vr 9 september 2011

Ria Hennis (DB) stelde vragen aan het college over Horstwaarde. Dat werd gebouwd voor bejaarden, maar wordt nu deels bewoond door jonge gezinnen.

ingezonden bericht

Vragen van raadslid Ria Hennis (DB) aan het college inzake Horstwaarde (Nederhorst den Berg).

Enige jaren geleden besloot de gemeenteraad tot het bouwen van een specifiek appartementengebouw voor licht dementerende bejaarden eventueel met partner op het zogenaamde ponyweitje in Nederhorst den Berg. Eenentwintig appartementen, waarop de provincie Noord-Holland een subsidie beloofde van 10.000 euro per appartement.

Bij dat besluit van de gemeenteraad werden toen al vraagtekens gezet en werd een beter plan, realistischer van opzet, naar de prullenmand verwezen, waardoor de gemeente, die eigenaar was van de grond, 400.000 euro minder opbrengst boekte.

Uit een bericht in de Gooi- en Eemlander blijkt nu, dat de opzet van Horstwaarde grotendeels is mislukt, dat de kritiek van toen gerechtvaardigd was, want slechts enkele appartementen worden door de doelgroep bewoond, de rest wordt moeizaam gesleten aan anderen, zelfs jonge gezinnen kunnen er terecht. Dat vraagt om uitleg.

  1. Waarop is die misrekening van destijds gebaseerd geweest? Heeft er vooraf een peiling plaats gevonden? Grondig onderzoek naar de omstandigheid waaronder de gemeente 4 ton mis liep is zeer aan te bevelen, te meer daar in dit plan (dat bij ons bekend is) eveneens een ( minder) aantal specifieke appartementen waren opgenomen.
  2. Is de provinciale subsidie ook werkelijk uitgekeerd?  Moet in dat geval het bedrag of een gedeelte er van niet worden terugbetaald? 
  3. De Gooi en Eemlander spreekt over seniorenwoningen zonder bepaalde voorwaarden. Is de oorspronkelijke bedoeling tijdens de realisatie losgelaten? Is de gemeenteraad daarbij betrokken geweest of heeft zich dat buiten de aanvankelijke grondeigenaar afgespeeld? 

Nederhorst den Berg,
Ria Hennis
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 2