WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB trapt op OZB rem
Wijdemeren, za 7 mei 2011

DorpsBelangen wil voor volgend jaar een rem op de OZB verhogingen. Wel verhoging met de inflatiecorrectie, maar geen extra verhoging.

In een persbericht geeft de fractie DorpsBelangen aan dat die fractie, negen van de negentien zetels, het college op 26 mei in de raad opdracht gaat geven om de OZB in 2012 slechts met het inflatiepercentage te laten stijgen. Zelfs als de bijdrage uit het gemeentefonds in de Wijdemeerse financiën meer tegenvalt dan nu voorzien, dan nog wil DB dat niet de burger, maar de gemeente de broekriem fors aanhaalt.

Deze opstelling doet sterk denken aan de situatie op 16 november 2004. René Voigt, toen fractievoorzitter van DBW, vond dat de gemeente niet alle kortingen van het rijk onverkort moest doorbelasten aan de burger, maar zelf ook bezuinigen. Wethouder van Financiën, Co de Kloet, was het toen niet met hem eens. De opstelling van Voigt werd door de fractievoorzitters van CDA, PvdA en DBL, (jawel, Gert Zagt (sic!)) afgestraft door een motie van wantrouwen in te dienen tegen Co de Kloet, de DBW wethouder, terwijl juist die partijen heel tevreden over het door hem gevoerde beleid waren. Nu zijn de rollen enigszins omgedraaid. Gert Zagt is de wethouder van financiën namens DB en Co de Kloet zit als raadslid in de DB fractie, die de eigen DB-wethouder, Gert Zagt, dicteert wat er moet gebeuren. "'t Kan verkeren." :zei Bredero al.

Op 12 mei vergadert de commissie Bestuur en Middelen over de kaderstelling van de programmabegroting 2012 - 2015. Op 26 mei komt die in de raad.

persbericht

DorpsBelangen

Dorpsbelangen wil in 2012 geen OZB-verhoging

DorpsBelangen wil er alles aan doen om de inwoners van Wijdemeren in 2012 niet te confronteren met een OZB-verhoging, behoudens de inflatiecorrectie.

Daarmee willen we in ieder geval in 2012 een bijdrage leveren aan het in de hand houden van de kostenstijgingen waarmee onze inwoners worden geconfronteerd. Over de jaren daarna kunnen we op dit moment nog niets zeggen.

Ons standpunt zullen we inbrengen in de raadsvergadering van 26 mei 2011, waarin de kaders voor de begroting 2012 worden vastgesteld.

Het betekent wel dat er ruim € 300.000 extra bezuinigd moet worden. En misschien nog wel méér als we eind mei de cijfers uit Den Haag te horen krijgen.

Dat bedrag moet worden gevonden naast de ongeveer twee miljoen euro aan bezuinigingen waartoe al eerder is besloten door de gemeenteraad.

We zullen het college opdracht geven om bij de begrotingsbehandeling enkele alternatieven aan de gemeenteraad voor te leggen. De definitieve besluitvorming zal plaatsvinden op 8 november 2011.

Fractie DorpsBelangen
René Voigt, fractievoorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
26 gr.
windkr. 3