WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concept Verkeersplan
Wijdemeren, di 10 mei 2011

Een ambtelijke werkgroep heeft een concept beleidsplan opgesteld over het verkeer, maatregelen en knelpunten om daar Wijdemeers beleid op te zetten.

Op advies van de Adviescommissie Verkeer heeft het college in maart een ambtelijke werkgroep ingesteld die dit concept Beleidsplan verkeer heeft opgesteld. De werkgroep heeft adviezen van de ACV opgenomen en verwerkt in dit concept.

Informatieavond

Op maandag 16 mei aanstaande zal om 20:00 uur in het gemeentehuis van Wijdemeren een informatieavond verzorgd worden voor bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Op deze avond zal een toelichting gegeven worden op het concept Beleidsplan verkeer, en zal gelegenheid gegeven worden voor het stellen van vragen.
Reacties die gegeven worden op deze avond kunnen dan nog worden verwerkt in het eindconcept. Het eindconcept zal vervolgens door wethouder Abrahamse ingebracht worden in het college van BenW op 24 mei, en vervolgens geagendeerd worden voor de cie R&E van 1 juni 2011.

Dertig kilometer

In het beleidsplan staat het voorstel om alle dorpskernen uiteindelijk in hun geheel onder een dertig kilometer regime te brengen. Met name worden Noordereinde, Zuidereinde, de EKC-wegen en de ruit van Loosdrecht, Molenmeent, Rading, NieuwLoosdrechtsedijk en Tjalk genoemd als eerste kandidaten voor een dertig km regime. Bij het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen wordt rekening gehouden met de regio en diensten als bussen, brandweer, politie en ambulances.

Het concept beleidsplan is hier te vinden als PDF.

Dossier Verkeer 's-Graveland


bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wiss. bewolkt
18 gr.
windkr. 2