WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rotary steun Goede Doelen
Wijdemeren, do 5 mei 2011

Leden van de Rotary Club hebben hout gezaagd, gekloofd, verpakt en verkocht. De opbrengst ging naar drie goede doelen in Wijdemeren.

ingezonden bericht

Rotary schenkt 3 maal 250 euro

Met hulp van plaatselijk Hovenier Brouwer in Kortenhoef hebben de leden van Rotary Club Wijdemeren afgelopen winter in de tuin van Landgoed Eikenrode hout gezaagd, gekloofd en verpakt in verkoopbare pakketten.

In december is het hout verkocht, onder andere op de Kerstmarkt in Ankeveen. De voorraad hout was aan het einde van de ochtend van de Kerstmarkt al geheel uitverkocht. De opbrengst van deze activiteit was € 750,-- en is gelijk verdeeld over drie goede doelen binnen de Gemeente Wijdemeren:

Canon Historisch Kring Loosdrecht.

Het geld is een bijdrage aan een nog samen te stellen boekje over de canon 8 eeuwen Loosdrecht. Met de bijdragen van een aantal goede gevers kan het boekje worden uitgegeven, zodat het in het nieuwe schooljaar gebruikt kan worden in het onderwijs. Doelgroep is de basisschoolleerling van groepen 7 en 8. Inmiddels hebben ook enkele middelbare scholen in Hilversum aangegeven interesse te hebben in het boekje waarin de historie van Loosdrecht wordt omschreven. In juni wordt het gepresenteerd en kan het gekocht worden. Rotary Club Wijdemeren draagt graag bij aan de voorbereidingskosten om het boekje uit te geven.

Schaatsen Nederhorst den Berg

Rotary heeft het voor een aantal mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders mogelijk gemaakt om te schaatsen en daarmee te genieten op de kunstijsbaan in Nederhorst den Berg. Het was een groot succes.

Doorstart van de Tienerdisco.

De Tienerdisco is lange tijd door Versa Welzijn georganiseerd voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar. Het aantal kinderen wat mee deed, nam nog elke maand toe. Tot dat de subsidiekraan werd dichtgedraaid. SV ‘s Graveland heeft de organisatie inmiddels overgenomen. Rotary heeft aan de doorstart een bijdrage van € 250,-- gegeven. Bij de laatste disco waren maar liefst 150 kinderen aanwezig.

Rotary Club Wijdemeren zal in 2011 ook weer overgaan tot de verkoop van hout. Mocht u hout willen kopen, stuur dan nu alvast een verzoek naar hout (at) rotarywijdemeren.nl. Vervolgens wordt contact met u opgenomen. Er bestaat een mogelijkheid om het hout bij u te laten bezorgen.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
18 gr.
windkr. 3