WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Strandje De Zuwe
Kortenhoef, wo 15 juni 2011

Wim Kozijn las de ingezonden brief van Co de Kloet en reageert daar op. Het strandje aan de Zuwe verdwijnt langzaam uit beeld lijkt het.

Lees ook:

Juli 1999
29 mei 2000
Augustus 2000
Strandje opgeknapt
20062008 Loosdrecht in het Zonnetje
28012009 Jachthaven De Zuwe breidt uit
06042009 Ottenhome Open
02082009 Recr.terreinen versloffen
04062010 Zuwe Strandje opgeknapt
05062010 Kerstgeld Gered
14062010 NatMon stelt Kreuning gerust
21072010 Terrassentest Ottenhome
11052011 ILG commissie op Bezoek

ingezonden brief

Ik heb de nota over het toerisme niet gelezen en reageer op wat Co de Kloet erover heeft gezegd.

Beste Co,

we zijn toch het strandje aan de Zuwe niet vergeten? Destijds een uitmuntend plan van jouw en mijn vriend Flip Hamers!. Dierbare Flip maakte er zelf nog een ontwerp voor. Co, je weet toch nog wel dat we destijds drie jonge vormgevers Flip zijn idee uit hebben laten werken. Die kwamen met fantastische en realistische ideeen. Die tekeningen moeten nog ergens ver weggeborgen in een archief zijn, of zijn ze weggegooid?

Als je op toeristisch gebied voor de inwoners van Wijdemeren en omstreken iets wil doen, voer dan een pleidooi voor de realisering van het Flip Hamersstrand aan het Wijde Blik. Realistischer en goedkoper dan die Vecht weer door Nederhorst en het plan kan op steun rekenen.

Ook goedkoper dan de 's-Gravelandse vaart bevaarbaar maken. Denk alleen maar aan de drie bruggen die aangepast moeten worden. Via het parkeren en het verhuren van de kiosk is er voor de gemeente ook nog iets te verdienen!

Wim Kozijn
Kortenhoef

reactie Rik Jungmann

Ik reageer even als oud-raadslid in 's-Graveland in de periode 1994-1998 en niet als WWK redacteur. Even niet objectief dus.

Aan die periode, toen er nog geen WWK was, refereert Wim Kozijn. Ik kan bevestigen dat er toen flinke inspanningen werden gepleegd om het strandje aan De Zuwe een flinke opknapbeurt te geven. De drie jonge vormgevers blaakten ven enthousiasme en kwamen voor de commissie hun ontwerpen voor de inrichting van het strandje presenteren. De motor achter de plannen voor het strandje was Flip Hamers, de voorzitter van de Curtevenne Stichting, die achter tal van verbeterplannen in Kortenhoef zat. Er wordt dus al bijna 20 jaar gepalaverd over het strandje, maar er gebeurt niets.

Het strandje voorziet in een grote behoefte. Het gebruik wordt echter geremd en beperkt door de slechte toegang en het minieme onderhoud. Onder dit college lijken alle ogen en investeringen gericht op Loosdrecht, bungelen de andere kernen er enigszins bij, of worden de belangen van de andere kernen hier en daar ondergeschikt gemaakt aan die van de Loosdrechtse recreatiesector. (Verklaarbaar, gezien de samenstelling van het huidige college.)

Co en Wim hebben in dit geval in mijn ogen gelijk.

Rik Jungmann
Kortenhoef

PS. Het mooiste gemeentehuis van Nederland hebben we ook al moeten inruilen voor de Loosdrechtse soepfabriek. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief/WWK
foto
---
auteur
div.
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
22 gr.
windkr. 4