WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Doek valt voor Just4You
Nieuw Loosdrecht, di 25 januari 2011

Op 3 november besprak de commissie het voortbestaan van de kledingbeurs van Willy de Kruijff uit Loosdrecht. Het doek valt voor de beurs.

Just4You

Willy de Kruijff heeft een kledingbeurs aan de Nieuw Loosdrechtsedijk in Nieuw Loosdrecht. De beurs zit in een schuur die, met hulp van familie en vrienden, geschikt werd gemaakt als winkelruimte voor de tweedehands kledingbeurs Just4You. Volgens het bestemmingsplan maag op die plek geen detailhandel gevestigd zijn. Het college wilde in oktober vorig jaar handhaven en de zaak sluiten.

Winkel of Goed Doel?


De heer De Kruijff tijdens de inspraak op 3 november.
Achter hem, verscholen achter haar actiebord, staat mevrouw De Kruijff.

Tijdens de commissievergadering van 3 november werd de zaak met de raad besproken en gaf wethouder Gerard Abrahamse de winkel tot 1 maart respijt. Voor die tijd zou een andere lokatie gevonden moeten zijn, zo werd afgesproken. Wat de zaak tijdens die commissie enigszins ingewikkelder maakte, was de vraag of het hier om een winkel gaat, of dat het gaat om een vrijwilligersorganisatie die geld inzamelt voor goede doelen.

1000 euro boete

In de G&E van vandaag staat dat het college de zaak nog eens heeft onderzocht en tot het besluit is gekomen dat de zaak echt op 1 maart dicht moet. Gebeurt dat niet, dan zal er per week een boete van 1000 euro betaald moeten worden. Het bestemmingsplan staat een dergelijke activiteit op die plek niet toe.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 4