WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bewogen Commissie
Wijdemeren, wo 3 november 2010

Een kledingbeurs in Loosdrecht, parkeren in 's-Graveland en legakkers in Nederhorst zorgden voor een tjokvolle publieke tribune.

Update 4-11-2010, 12.12: Foto's toegevoegd.

Just4you

De familie De Kruijff van de met sluiting bedreigde Kledingbeurs Just4you bracht een grote schare supporters mee om hun inspraakronde kracht bij te zetten. De kledingbeurs zit in een ruimte waar volgens het bestemmingsplan geen detailhandel mag zitten. Het college wilde de zaak afgelopen maandag sluiten, maar gaf uitstel tot de commissie van vanavond. Na een gloedvol betoog van de heer De Kruijff waarin hij de loftrompet stak over het goede werk dat zijn vrouw al 24 jaar doet, streek wethouder Gerard Abrahamse met zijn hand over zijn hart. Tot 1 maart mag de zaak blijven zitten. Intussen moet een andere lokatie gevonden worden.

De Knip is dood

Zeer veel tijd werd besteed aan het verkeer links en rechts van de 's-Gravelandsevaart in 's-Graveland. Dat is de nieuwe omschrijving van de verkeersproblematiek op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland. Dat komt omdat de actiegroepen WADW en VBEKC elkaar gevonden hebben en gezamenlijk gaan partneren met de gemeente in de opstelling van een Plan van Aanpak voor het verkeer. Onderwerp van gesprek was vanavond het advies dat door de Adviescommissie Verkeer was uitgebracht.

Er werd lang gesproken en dat dan voornamelijk over het wel of niet hanteren van een parkeerverbod op Noorder- en Zuidereinde. Iets minder prominent kwam de instelling van een 30km zone over de totale lengte aan de orde. De grootste verrassing kwam van voorzitter Bestevaer van WADW. Hij verklaarde dat zijn achterban heeft ingezien dat het aanbrengen van een "Knip" bij de Smidsbrug op te weinig bijval kan rekenen en ziet er dus vanaf om daarvoor te strijden. Conclusies over het parkeren en de 30 km zone werden niet getrokken.

Dossier Verkeer 's-Graveland

Legakkerellende

De verkoop van zeventien legakkers in Nederhorst den Berg, aan de Dammerweg en de Van Wassenaerlaan, blijkt al jaren, vanaf 2006, te leiden tot heftige discussie tussen de gemeente en de huurders van de legakkers. Zo zeer dat Mevrouw Masselman, die vanavond insprak, verklaarde dat zij op zeker moment "ten einde raad" was. Uit het debat rees een jarenlange uiterst merkwaardige gang van zaken, een gebrek aan communicatie, dreigementen, geheimzinnigheid en gegoochel met taxaties op. Wethouder Gert Zagt werd, ook door de eigen fractie zeer heftig aangevallen op de manier waarop de gemeente met deze kwestie is omgegaan.

Zagt legde uit dat de bron van die problemen al lag bij het vorige college dat de voorstellen in september vorig jaar besprak met de toenmalige commissie, waarbij er geen op- of aanmerkingen werden gemaakt. De conclusie was dat er overleg gestart wordt met de huurders/potentiële kopers om tot een voor beide partijen redelijke oplossing te komen. Mevrouw Masselman beaamde dat zij, na vele malen geen gehoor gekregen te hebben bij de gemeente, uiteindelijk bij Gert Zagt wel een luisterend oor vond.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4