WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Herrie op de Hei!
Nieuw Loosdrecht, di 25 januari 2011

In de Gooi en Eemlander staat een groot stuk van Eddie de Paepe over de overwinning van de actiegroep Geen Herrie op de Hei.

Eddie de Paepe heeft er in het verleden geen doekjes om gewonden. In de G&E schreef hij in april 2008 een opiniestuk voor "Geen Herrie op de Hei" (GHodH). Hij keerde zich daarin tegen aanpassing van het banenstelsel van het vliegveld ten behoeve van de bouw van circa 500 woningen op Ter Sype. Ook in zijn blog kiest hij duidelijk partij. De kop boven dit stukje zou dan ook "Eddie gefeliciteerd!" kunnen zijn, omdat GS het plan Ter Sype weer eens heeft afgeblazen en de bewoners van Hilversum Zuid niet gestoord denken te worden door herrie boven hun heide. Wijdemeren kan niet anders doen dan haar wonden likken en proberen de financële schade te beperken. Proficiat GHodH!


Wethouder Jaap van Waveren.

Eddie de Paepe citeert in de krant uit het persbericht dat de zwaar teleurgestelde Wijdemeerse wethouder Jaap van Waveren deed uitgaan naar aanleiding van het besluit van GroenLinks gedeputeerde Bart Heller. Hij beschrijft ook de vreugde die heerst in het kamp van de heiherriebestrijders in de actiegroep. De woordvoerder van GHodH, Paul de Bont verklaart dat er zoveel tijd en geld in de plannenmakerij is gestoken dat voor dat geld "een complete woonwijk had kunnen worden gebouwd". Dat ziet hij goed.

Zo zijn we weer bij af. De column Super-NIMBY uit 2008 blijft van kracht.

Dossier Vliegveld / Ter Sype

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 4