WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bieb, Spot, Voorstraat en Dobber
Wijdemeren, ma 14 februari 2011

De WWK wenst de commissieleden komende donderdagavond heel erg veel wijsheid toe als zij besluiten over de Voorstraat/Spot.

Zie update onderaan.

In De Zijlijn

Bieb, Spot, Voorstraat en Dobber

Het college stelt voor om twee eerder genomen besluiten terug te draaien.  Het gemeentehuis aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg wordt niet gesloopt, maar wordt omgebouwd tot Dorpshuis. Er wordt geen nieuwbouw gepleegd voor het huidige “dorpshuis” de Spot. Dat is mooi.

Als we dan toch aan het terugdraaien zijn, neem dan ook De Dobber in Kortenhoef mee lijkt mij. Dan hebben ze daar tenminste ook weer iets van een voorziening. Uit een oogpunt van gelijke monniken, gelijke kappen komt dat ook heel aardig uit. Het college stelt voor om 20.000 euro per jaar uit de WMO bij te passen om de Voorstraat te kunnen exploiteren. De Dobber werd indertijd verkocht omdat die 22.000 euro per jaar exploitatietekort had. Dat was toen te duur.  

Dat deed een belletje in mijn hoofd rinkelen. Laat dat nu toevallig ongeveer evenveel zijn als het bijpassen bij de Voorstraat nu. Per hoofd van de bevolking van de kern is dat zelfs minder dan de Voorstraat kost. Dus kom op wethouder Joost Boermans, als dit kan, dan kan de Dobber ook heropend worden.

Even AH afkopen, net als die aannemer en projectontwikkelaar in Nederhorst. We hebben in het raadsvoorstel kunnen lezen hoe dat moet. Appeltje, eitje.

Ideetje! Laat de Loosdrechtse bibliotheek een nevenvestiging openen in de Dobber. Dan kunnen de Kortenhoevers, Ankeveners en ’s-Gravelanders weer eens een goed boek lezen nu de bieb-bus niet meer rijdt. Of beter nog, verhuis de bieb naar De Dobber, dan ligt hij mooi centraal en kan er op de oude plek in Loosdrecht woningbouw gepleegd worden.

Hoe je de Dobber moet financieren? Gewoon, met dubbeltjes en kwartjes van de bevolking (eerder vertoond!) , subsidie van de provincie en het rijk en geld dat gevonden wordt in de krochten van de begroting van wethouder Gert Zagt. Een beetje OZB verhoging (kniesoor die daar op let). En met de exploitatie van een Grand Café waar met uitzicht op de parkeerplaats genoten kan worden van een kop koffie. Goudmijntje. Moet kunnen. Toch?

Om kort te gaan, wees creatief!

Ik wens de commissieleden, vooral die van DorpsBelangen, heel erg veel wijsheid toe aanstaande donderdagavond als zij moeten beslissen of ze met de Voorstraat/Spot plannen mee gaan en het risico nemen.
Zij zullen die wijsheid hard nodig hebben lijkt mij.

En kom niet over vijf jaar aan met het verhaal dat de exploitatie van de Voorstraat met 20.000 euro per jaar te duur is en dat de raad daarom opdracht heeft gegeven om te onderzoeken of het pand verkocht kan worden.

Rik Jungmann

Update 15-2-2011, 21.09:

Twee wethouders wezen er onafhankelijk van elkaar op dat de 20.000 euro, die bij de exploitatie van de Voorstraat wordt gelegd, ook al gepland waren om bij de nieuwe Spot te leggen. Dat besloot de raad al eerder. Het zijn dus geen extra 20.000 euro.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
8 gr.
windkr. 2