WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwbouw Kwakel
Kortenhoef, ma 14 februari 2011

Er komen drie betaalbare huurwoningen voor gezinnen op de plek van de drie oude gemeentewoningen aan De Kwakel in Kortenhoef.

persbericht

Gemeente en corporatie tekenen ontwikkelovereenkomst
Drie nieuwe betaalbare huurwoningen aan de Kwakel

Er komen drie betaalbare huurwoningen voor gezinnen op de plek van de drie oude gemeentewoningen aan De Kwakel in Kortenhoef. Op maandag 14 februari tekenden de gemeente Wijdemeren en Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken hiervoor de ontwikkelovereenkomst.


Burgemeester Martijn Smit van de gemeente Wijdemeren (rechts) en directeur-bestuurder Jos Flemminks Smid van Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken.

De gemeente zocht naar een nieuwe bestemming voor de in slechte staat verkerende gemeentewoningen. Uitdrukkelijke wens was dat deze plek in Kortenhoef beschikbaar zou blijven voor sociale huur.

Kleinschalig project op een unieke locatie

Directeur-bestuurder Jos Flemminks Smid: ‘Bouwruimte in Wijdemeren is schaars. Doelstelling van Het Gooi en Omstreken is om, ondanks deze beperking, zoveel mogelijk betaalbare en kwalitatief goede woonruimte in Wijdemeren te realiseren. Deze overeenkomst biedt ons de kans. Daarnaast is De Kwakel een unieke locatie. Het is rustig gelegen aan de rand van het dorp met de belangrijkste voorzieningen binnen handbereik.’

Overdracht

Binnenkort draagt de gemeente de oude gemeentewoningen en de grond officieel over aan de corporatie. Eén van de huidige woningen is nog bewoond. Zodra passende woonruimte voor deze huurder is gevonden, zal Het Gooi en Omstreken de oude woningen slopen, de grond saneren en drie nieuwe woningen bouwen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
8 gr.
windkr. 2