WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dit wil D66 van GS weten
Haarlem, ma 7 februari 2011

De D66 fractie stelde vragen aan GS over de opdracht die projectontwikkelaar AM vastgoed van de commissie ILG kreeg.

Aanleiding voor het stellen van de D66-vragen was een artikeltje in de Gooi en Eemlander van 3 februari waarin voor het eerst melding werd gemaakt van de geheime opdracht aan de projectontwikkelaar.

Twaalf kritische vragen

D66 stelde twaalf kritische vragen aan Gedeputeerde Staten. Zo wil de fractie weten waarom GS niets aan PS heeft gemeld over de opdracht die de ILG gaf aan de projectontwikkelaar. Ook wil de fractie weten waarom deze projectontwikkelaar werd gekozen en of daar wel een fatsoenlijke aanbestedingsprocedure aan vooraf ging opdat ook andere bedrijven konden meedingen. Waarom is de opdracht in het geheim gegeven wil D66 weten van GS. Tenslotte vraagt D66 aan GS of de gedeputeerden vinden dat de ILG buiten haar boekje is gegaan en of dar sancties op staan. Zo ja, welke?

De complete brief waarin D66 de vragen stelde vindt u hier. Het persbericht van D66 treft u hieronder aan.

Lees ook:

07022011 D66: Kritisch over ILG
04022011 Commissie Stiekem?
05022011 Commissie Niet Stiekem

persbericht 4 feb. 2011

D66 Noord-Holland verbijsterd over geheim plan voor huizen in Gooise natuur

De statenfractie van D66 Noord-Holland is verbijsterd over het bericht in de Gooi- en Eemlander van 3 februari. Bouwbedrijf AM Vastgoed zou in het geheim opdracht hebben gekregen om in het Gooi nieuwe locaties te zoeken voor duizend woningen in natuur die aan het ‘verrommelen’ is.

De opdracht is verleend door de Commissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). D66 wil opheldering over zowel de aard als de inhoud van de opdracht en heeft onder meer de volgende schriftelijke vragen gesteld aan gedeputeerde staten.

  • Waarom een geheime opdracht? Waarom is de opdracht verleend aan een bedrijf dat zelf belangen heeft bij vastgoedontwikkeling?
  • Is het wel een taak van ILG commissies om locaties te vinden voor het bouwen van woningen?
  • Natuurgebieden zijn zelden binnen Bestaand Bebouwd Gebied te vinden. Hoe strookt de geheime opdracht met het proviciaal beleid dat bebouwing gezocht moet worden binnen de bebouwingscontouren?

D66 Fractievoorzitter Joke Geldhof: “Natuur en landschap staan in de noordelijke Randstad al onder druk. Het is algemeen bekend dat diverse gemeenten in het Gooi binnen afzienbare termijn nog meer te maken zullen krijgen met het verschijnsel krimp. Bouwen voor leegstand is dan niet de oplossing. En al helemaal niet als daar natuur voor moet worden opgeofferd. Waar natuur aan het ‘verrommelen’ is, kiest D66 er voor de natuur op te ruimen.”

Ten aanzien van de geheime opdracht is D66 helder: “Juist de provincie Noord-Holland zou zeer zorgvuldig moeten zijn met het geven van opdrachten waarmee forse financiële belangen gemoeid zijn. Het recente verleden heeft de noodzaak daartoe aangetoond. Die zorgvuldigheid geldt wat D66 betreft ook voor de regionale ILG commissies die in opdracht van de provincie betrokken zijn bij de inrichting van het landschap.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 5