WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De DB Cliffhanger!
Wijdemeren, wo 20 april 2011

René Voigt reageerde op: Wel € 10.000 uitgeven voor een ex-wethouder (die wachtgeld krijgt) maar in dezelfde raad besluiten de minima geen tegemoetkoming te geven.


Fractievoorzitter René Voigt (DB)

Cliffhanger

Wij hadden de discussie afgesloten met het vooruitzicht op een cliffhanger in de WieWatWaar. Herman Stuijver werkte daar aan mee (dank) en plaatste de reactie van DB vandaag in de WWW. Hier is de cliffhanger van DB, omdat het de enige (!) reactie uit de direct verantwoordelijke politiek is (m.u.v. VVD- fractieassistent Pascal Falkmann).
Hier is nu echt het aller, allerlaatste woord over deze kwestie in de WWK gezegd. red. WWK.

(*) Cliffhanger (Dikke van Dale) = Spannend slot van een scène, aflevering, etc. om belangstelling te wekken voor het vervolg.

ingezonden bericht (ook in de WieWatWaar)

DorpsBelangen

Verordening outplacement gewezen wethouders

Door enkele dorpsbewoners is stevige kritiek geleverd op het raadsbesluit om een Verordening outplacement gewezen wethouders vast te stellen. Die kritiek vinden wij nogal overdreven. Sinds vorig jaar bestaat er voor baanbegeleiding van gestrande of anderszins gestopte wethouders een landelijke regeling, die, dat zal iedereen begrijpen, ook voor Wijdemeren geldt. Gehuil en andere gevoelens van afkeer dus gaarne naar de rijksoverheid. Wijdemeren heeft voor één geval terugwerkende kracht besloten, omdat het wel sneu is als je net buiten de boot valt. Minima hebben daar niets mee te maken, maar toegegeven moet worden dat de beslissing niet accoord te gaan met een kortere wachttijd voor een bijdrage in de aankoop van duurzame goederen (van 3 naar 2 jaar) in DorpsBelangen niet onverdeeld van harte ging.

De gemeente moet gewezen wethouders een bepaalde termijn wachtgeld betalen zolang ze geen andere inkomstenbron hebben. Daar hebben ze volgens de wet recht op. De gemeente is verplicht om dat te betalen. Achterliggende gedachte van de regeling is om ex-wethouders via professionele begeleiding zo snel mogelijk uit de wachtgeldsituatie te krijgen. Dat is financieel voordelig voor de gemeente. Het in de verordening genoemde bedrag van € 10.000 is een maximum bedrag. Het is geen extra uitkering, geen gouden handdruk, geen cursusgeld, geen bonus. Er verdwijnt geen euro in de beurs van de gewezen wethouder, de betalingen gaan via de gemeente.

René Voigt, fractievoorzitter
Fractie DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2