WIJDEMEERSE WEBKRANT
Curtevenneschool Opgefleurd
Kortenhoef, wo 20 april 2011

Onder leiding van kunstschilder Nico vander Wolk ging het personeel van de Curtevenneschool een kale muur te lijf. Het werd een mooi kunstwerk.

In de G&E van vandaag staan foto's van de schilderende leerkrachten bij een artikeltje van Eddie de Paepe. Morgen wordt de beschilderde muur feestelijk onthuld.

De muur bestond uit kale grindplaten waaraan directeur Marga Duijn en de medewerkers zich al een tijdje stoorden. In Frankrijk zie je vaak muren die vrolijk beschilderd zijn met leuke taferelen in frisse kleuren. Dat wilde de Curtevenneschool ook, maar dan met Kortenhoefse motieven als water, riet, vogels, etc.

COBRA-achtig

De hulp van Nico van der Wolk werd ingeroepen om een professionele start te maken. Hij trok met krijt lijnen op de muren waarbinnen de figuren geschilderd werden op een warme rood-bruine achtergrond. Daarna gingen de medewerkers aan de slag. De school onderging een complete metamorfose. De muurschilderingen staan erg vrolijk. Ze doen enigszins aan de COBRA Copenhagen-Brussel-Amsterdam) stijl denken.

Trompe l'oeil

Wolk Art & Graphics

Nico van der Wolk is gespecialiseerd in wandschilderingen. Hij geeft ook les in het schilderen van een z.g. trompe l'oeil, een wandschildering die niet van echt te onderscheiden is, waardoor je bij wijze van spreken weg denkt te kunnen lopen door een geschilderde deur of een tuin in te kunnen stappen. Op 6 april vorig jaar stond in de WWK een artikel over de activiteiten van Nico van der Wolk.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2