WIJDEMEERSE WEBKRANT
Laatste Hamerslag Don Bijl
Wijdemeren, vr 29 mei 2009

Om drie minuten na middernacht sloor burgemeester Don Bijl de raadsvergadering gisteravond. Het was zijn laatste hamerslag in Wijdemeren.

Gisteren werd de laatste raadsvergadering onder voorzitterschap van burgemeester Don Bijl gehouden. In de debatten bleek dat hij al zijn politieke portefeuilles al had overgedragen aan de wethouders, die de beantwoording op vragen op zich namen, daarbij soms aangevuld door Don Bijl als het over details ging die de wethouders nog niet paraat hadden.


Don Bijl blikt terug op een goede periode in Wijdemeren.

Plezierige contacten

Om drie minuten na middernacht klonk de laatste hamerslag waarmee de vergadering werd afgesloten. Burgemeester Don Bijl hield een kort toespraakje waarin hij zijn waardering uitsprak voor de vele Wijdemeerse burgers waarmee hij de afgelopen jaren plezierige contacten onderhield. Hij verklaarde dat een bestuurder niet al te lang op zijn plaats moet blijven zitten en dat mede daarom ook voor hem het moment is gekomen om een volgende stap in zijn carriere te maken.

Jarig


Herman Veldhuisen: Succes in Purmerend.

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Herman Veldhuisen (CDA) richtte aansluitend het woord tot hem. Het bleek dat Bijl jarig is op 29 mei en dus enkele minuten jarig was. Het gevolg was dat er uit volle borst voor hem gezongen werd. Veldhuisen sprak namens de raad zijn waardering uit voor de onpartijdige manier waarop Don Bijl de afgelopen jaren de raad leidde en wenste hem succes in zijn nieuwe standplaats Purmerend.

Op 19 juni wordt er een afscheidsreceptie gegeven voor de vertrekkende burgemeester.

Hoe het begon

Op 4 april 2002 werd Don Bijl door de raad voorgedragen als kandidaat voor het burgemeesterschap van Wijdemeren. De benoeming van Don Bijl werd op 6 mei 2002 bekrachtigd. Op 30 mei 2002 nam waarnemer Otto van Diepen afscheid van Wijdemeren.

Op 4 juni 2002 werd Don Bijl geïnstalleerd als burgemeester van Wijdemeren. Nadat burgemeester Don Bijl al een enkele officiële handeling, zoals de opening van een expositie, had verricht, trad hij de eerste keer op als voorzitter van de raad van Wijdemeren op 27 juni 2002.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2