WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klapbrug morgen Open
's-Graveland, do 28 mei 2009

Vanaf vrijdag 29 mei is de Klapbrug (kruispunt Herenweg / Noordereinde) in 's-Graveland weer open voor al het verkeer.

persbericht

’s-Graveland klaar voor een mooi Pinksterweekend!
Kruispunt Herenweg/Noordereinde open

Vanaf vrijdag 29 mei is de Klapbrug (kruispunt Herenweg / Noordereinde) open voor al het verkeer.

Op schema

Het werk aan het Noordereinde ligt redelijk op schema. Afgelopen weken is hard gewerkt aan vervangen van het wegdek bij de Klapbrug. Omdat er komende maanden veel werkverkeer over het asfalt moet, wacht de aannemer nog met het aanbrengen van de definitieve asfaltlaag.

Veiliger kruispunt

Het kruispunt Herenweg/Noordereinde (de Klapbrug) is een druk verkeerspunt. Om die reden geldt er voortaan een maximale snelheid van 30 km per uur.  De maximale snelheid staat straks aangegeven met borden, het asfalt krijgt een licht grijze kleur en er komt nieuwe verlichting.

Winkels en bedrijven bereikbaar

De winkels en bedrijven aan het Noordereinde zijn en blijven bereikbaar. Om dat te benadrukken plaatst de gemeente bij de komborden extra borden met de tekst “winkels Noordereinde bereikbaar”. Deze borden komen op de volgende locaties: het Noordereinde / Zuidereinde, langs de Loodijk / Franse Kampweg en de Vreelandseweg.

Planning

Komende weken werkt de aannemer nog wel bij de Klapbrug. Het kan zijn dat dan het verkeer enkele uren via de Koninginneweg wordt geleid. Het streven is voor de bouwvakantie het asfalt te hebben aangebracht vanaf de Claertjesbrug tot aan de Noorderslootbrug. De voorbereidingen voor het vervangen van de Claertjesbrug beginnen op maandag 8 juni. Een week later, op maandag 15 juni, start de sloop van de brug.

Nieuwe verkeerslichten Smidsbrug

Op vrijdag 29 mei gaan ook de nieuwe verkeerslichten bij de Smidsbrug in werking. De verkeerssituatie op de brug is veranderd. Zo zijn er detectielussen aangebracht die verkeer signaleren. Ook hebben de fietsers van alle kanten tegelijk groen.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3