Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Don Bijl burgemeester

Wijdemeren, 6 mei  2002. De gemeente Wijdemeren heeft onderstaand persbericht doen uitgaan over de benoeming van Don Bijl tot burgemeester van Wijdemeren. Daarmee heeft minister Klaas de Vries van Binnenlandse Zaken de voorkeur van de gemeenteraad gevolgd. Hij zal de de ambtswoning in Nederhorst den Berg aan de Spiegelplas gaan betrekken, nadat die is opgeknapt.

Don Bijl burgemeester van gemeente Wijdemeren

Don Bijl (VVD) wordt de burgemeester van de gemeente Wijdemeren. Dat bericht heeft gemeente vandaag ontvangen van de commissaris van de Koningin. Zowel de gemeenteraad als het college van Wijdemeren is zeer verheugd over het feit dat de minister de aanbeveling van de gemeenteraad heeft overgenomen. De heer Bijl is momenteel waarnemend burgemeester van Schermer en was daarvoor kabinetschef van de Commissaris van de Koningin, de heer Van Kemenade, van de provincie Noord-Holland. 

In zijn periode als kabinetschef was de heer Bijl betrokken bij vele bestuurlijke vraagstukken in de Provincie Noord-Holland. Daarnaast heeft hij zich bijzonder verdienstelijk gemaakt door ondermeer het coördineren van de opvang van de slachtoffers na de Dakotaramp in 1996 en door het verlenen van ondersteuning bij de herdenkingsdiensten in Enschede als gevolg van de vuurwerkramp. Hij maakte deel uit van de rampenstaf in Volendam en was daarbij eindverantwoordelijk voor de herdenkingsbijeenkomst in Volendam. 

De gemeente verwacht met de heer Bijl de burgemeester te krijgen die Wijdemeren nodig heeft. Een bindende persoon met veel bestuurlijke ervaring. Doordat hij vanuit zijn functie als kabinetschef veel in het Gooi kwam kent hij deze streek goed. Hij zal in staat zijn een flinke bijdrage te leveren van Loosdrecht, Nederhorst den Berg en ’s-Graveland één nieuwe gemeente Wijdemeren te maken. 

De verwachting is dat de heer Bijl vanaf 3 juni 2002 de ambtsketen van de huidige waarnemend burgemeester, de heer O. van Diepen, zal overnemen. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: droog, half bewolkt, 12 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...