WIJDEMEERSE WEBKRANT
Karen Heerschop Waarnemer
Wijdemeren, wo 24 juni 2009

Commissaris van de Koningin, Harry Borghouts, heeft Karen Heerschop benoemd tot waarnemend burgemeester van Wijdemeren.

Een opmerkelijke benoeming, zo mag de benoeming van Karen Heerschop (48, Leefbaar Hilversum) tot waarnemend burgemeester van Wijdemeren gekenschetst worden. Zij treedt aan op 1 juli en zal naar verwachting ongeveer een half jaar burgemeester van Wijdemeren zijn. In de tussentijd wordt gezocht naar de definitieve opvolger van burgemeester Don Bijl, die op 1 juli in Purmerend begint.

Van mei 2001 tot april 2006 was Karen Heerschop wethouder in Hilversum met in haar portefeuille Verkeer, Cultuur, Monumentenzorg, Bouw en Woningtoezicht, Toerisme en Evenementenbeleid. Van april 2006 tot oktober vorig jaar was zij fractievoorzitter van de fractie Leefbaar Hilversum.

Niet altijd eens

De Wijdemeerse politiek was het niet altijd eens met Karen Heerschop in de rol van Hilversumse politica, zoals uit onderstaand boeketje berichten blijkt. Er waren bijv. verschillen van inzicht over Ter Sype/Vliegveld en over de afwikkeling van het verkeer over de Diependaalselaan.

Op de website van de G&E wordt in de reacties gespeculeerd over een hoge middengeleider op de Oud Loosdrechtsedijk en over de aankoop van de (nooit gebruikte) doseerlichten van de Diependaalselaan om die in te zetten op het Nooredereinde. Dit soort grappen zullen nog wel even langs blijven komen.

Het Wijdemeerse college van B&W bestaat nu vrijwel geheel uit dames. Gerard Abrahamse (VVD) is de enige heer in het gezelschap.

Co de Kloet over VML
GroenLinks: veilig fietsen
Hilversum ruilt niet 23-9-2003
Ankeveense Pad nu echt Dicht 14-4-2005
Plannen Hilversum: Meer Verkeer? 12-11-2005
Van Kooten stemt op Leefbaar Hilversum 6-3-2006
09062007 Tolheffing Hilversum

bron
Prov. NH
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 4