... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


GroenLinks: veilig fietsen

Nederhorst den Berg, 3 oktober 2001. Afdelingsvoorzitter Harm Piek van de afdeling Wijdemeren van GroenLinks stuurde onlangs onderstaande brief naar het College van B&W in Hilversum. Het is een verzoek om de oversteek over de 's-Gravelandseweg veiliger te maken voor scholieren die uit 's-Graveland en Ankeveen komen en in de bocht de weg over moeten steken.

VAN : GroenLinks Wijdemeren,
Betreft.: fietsoversteek 'sGravelandseweg

AAN: Het College van Burgemeester en Wethouders
van de gemeente Hilversum,
t.a.v. verkeerswethouder mevr. Heerschop,
Dudokpark 1, Hilversum


Geacht College,

dezer dagen gaan grote groepen middelbare scholieren uit de omgeving van Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland weer naar school, in veel gevallen naar het voortgezet onderwijs bij scholen in Hilversum.

Zij maken daarbij gebruik van fiets en brommer, en rijden vrijwel allemaal dagelijks dezelfde route, via het Ankeveensepad naar Hilversum. Daarbij moeten zij aan de rand van de Hilversumse bebouwde kom de drukke 's Gravelandseweg oversteken. Dat gebeurt ook vroeg in de morgen, op het moment dat het ook behoorlijk druk is met autoverkeer. Bovendien ligt de huidige oversteek vlak achter een flauwe bocht in de weg, waar auto's een behoorlijke snelheid hebben.

Enkele jaren geleden heeft u verderop aan de 's Gravelandseweg, ter hoogte van het Comeniuscollege, een 'middengeleider' aangebracht, waardoor fietsers veiliger kunnen oversteken. Daar kunnen de scholieren uit onze gemeenten geen gebruik van maken, omdat ze ongeveer een kilometer verder het bos uitkomen en de weg moeten oversteken. Naar wij hebben begrepen kost het aanbrengen van een dergelijke voorziening niet al te veel geld. Bovendien is er op de plek waar onze scholieren oversteken meer dan voldoende ruimte. Er hoeft geen enkele boom voor te worden gekapt, en geen vierkante meter
grond voor te worden aangekocht.

Wij hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen en de collegevorming in Wijdemeren in ons programma opgenomen dat de fiets-veiligheid moet worden verbeterd. Daarvoor zullen wij t.z.t. in ons eigen gemeente voorstellen doen. Maar bovengenoemde gevaarlijke fietsoversteek ligt in uw gemeente.

Dezer dagen bent u als Hilversums gemeentebestuur waarschijnlijk bezig met het opstellen van de gemeentebegroting voor het jaar 2002, inclusief de daarbij behorende jaarplannen van gemeentelijke diensten. Wij verzoeken u daarin de aanleg van een fietsveilige oversteek op te nemen. Veel Wijdemeerse scholieren en hun ouders zullen u daar dankbaar voor zijn.

Hopende op een positief besluit, teken ik,

hoogachtend,
H. Piek
(afdelingsvoorzitter)
GroenLinks
Wijdemeren


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...