Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Hilversum ruilt niet

Loosdrecht, 23 september 2003. De Pandahallen hebben behoefte aan meer parkeerruimte. Wethouder Yvonne Siemons dacht de oplossing gevonden te hebben door met Hilversum een strook grond te ruilen, maar Hilversum wil niet aldus de Gooi van gisteren.

Langs het vliegveld Hilversum aan bedrijventerrein De Rading in Loosdrecht ligt een loze strook grond. Wat gras en wat bosjes. De perfecte plek om te voorzien in de parkeerbehoefte van de Pandahallen. Dat vond wethouder Yvonne Siemons (DBL) ook. Dus kaartte zij de kwestie aan bij haar collega Niek Kreugel van Hilversum. Siemons stelde voor om met Hilversum wat grond te ruilen. Om zeker van zijn zaak te zijn ging Kreugel samen met zijn Hilversumse collega Karen Heerschop naar het stukje grond kijken. Dat bezoekje leidde tot een weigering van Hilversum om het stukje grond af te staan, waarbij men zich beriep op het pas door Hilversum aangenomen bestemmingsplan buitengebieden. Opofferen van groen is in dat bestemmingsplan niet populair. Dus komt er geen ruil en komt er ook geen parkeerterrein. Siemons en directeur Mike Olivier van de Pandahallen zijn teleurgesteld over de weigering van Hilversum om mee te werken.


Het terrein waar het bouwplan Ter Sype gerealiseerd zou moeten worden.
Ook dat is afhankelijk van medewerking van Hilversum.

Deze gang van zaken voorspelt niet veel goeds voor het bouwplan Ter Sype, waar Wijdemeren ook afhankelijk is van de medewerking van Hilversum in de buurt van het vliegveld.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...