WIJDEMEERSE WEBKRANT
SV: Uur van de Waarheid
's-Graveland, do 30 oktober 2008

Op de agenda van de raad van vanavond staat de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Het uur van de waarheid voor de SV, maar meer nog voor de raad.

Dossier Kleedruimte SV 's-Graveland

In de Zijlijn

Driemaal is scheepsrecht. Maar niet in de kwestie rond de al tien jaar durende misère met de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Daar is inmiddels al vele malen in de afgelopen tien jaar over gesproken. De gemeente 's-Graveland deed een toezegging, maar vergat tijdens de laatste raadsvergadering een besluit over nieuwbouw te bekrachtigen met een raadsbesluit. In Wijdemeren kwam de voetbalclub terecht in de maalstroom van harmonisatie van de subsidies, het advies over subsidies van de commissie Van den Broeck, begrotingstekorten en kinnesinne tussen voormalige dorpskernen. Geen vrolijke omstandigheden.

Akkoord

Het woordje "akkoord". Als ik een bericht schrijf over de SV en ik raak de letter a op mijn toetsenbord aan, dan weet mijn pc het al. Hij vult zelf het woordje "akkoord" in. Het enige wat ik nog hoef te doen is er "wel een" of "geen" voor te zetten. Mijn pc is nog niet zo slim dat hij weet van wie de mededeling komt. Wist hij dat wel, dan zou hij in combinatie met het woordje "Lorjé" "wel een" invullen en "geen" als de inhoud afkomstig is van de SV.

Donderpreek

Het college deed er alles aan om de SV onder druk te zetten. Een donderpreek van wethouder Wim Lorjé. Twee dagen voor de raad haastig overleg met slechte voorbereiding. Gesprekken met verschillende tekeningen, begrotingen en bestekken als uitgangspunt. Onderhandelaars om tijd te rekken en de zaak vlot te trekken. Een aannemer die op de ochtend voor de raad geconfronteerd wordt met een nieuwe tekening. Hoe kan het allemaal zo lopen? Volkomen gebrek aan regie.

Verketterd

En de coalitie? Die stond er bij en keek er naar. Een enkele keer werden vooraf in de pers ferme uitspraken gedaan, maar gezeten op het pluche in de raadszaal bleef het stil. Het college kreeg keer op keer uitstel om weer wat te onderzoeken en verder te broeden op het voetbalei. De absolute deadline die de raad stelde, 1 oktober, een maand geleden. werd geluidloos ruim overschreden, zonder dat daar rumoer over ontstond. De enige in de coalitie die het niet langer kon aanzien, Ben Steenvoorden (PvdA), werd achter gesloten deuren verketterd. Maar verder bleef het stil.

Kinnesinne

En dan de kinnesinne. Zoals de SV Loosdrecht, die de SV 's-Graveland de voet dwars zette met een claim bij het gemeentebestuur dat men ook geld zou gaan eisen als de nieuwe kleedruimte er zou komen. Een dergelijke actie uit het Loosdrechtse schijnt nu weer te spelen in de aanloop van het raadsdebat van vanavond.

En dus blijft het nog steeds de vraag of vanavond de ontknoping van dit tienjarige drama bereikt zal worden.

De SV soap is de afgelopen jaren een schoolvoorbeeld van bestuurlijk onvermogen geworden. Van het college en van de raad.

Laten we hopen dat vanavond de voltallige raad vanavond de rug recht houdt en een finaal besluit neemt in deze slepende kwestie, die al veel te lang heeft geduurd. Of dat besluit de SV nu wel of niet bevalt is daarbij eigenlijk van ondergeschikt belang. De raad heeft het primaat, is het hoogste bestuursorgaan in Wijdemeren en moet dat nu ook maar eens waar maken.

Basta!

Rik Jungmann

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2