WIJDEMEERSE WEBKRANT
Steenvoorden luidt de Klok
Wijdemeren, di 1 juli 2008

Ben Steenvoorden, raadslid voor de PvdA, slikt de aantoonbare onwaarheden in collegeverklaringen en standpunten van coalitiepartners niet langer.


Ben Steenvoorden (PvdA)

Afgelopen donderdag ging het niet langer voor Ben Steenvoorden. Als enig raadslid van de coalitie stemde hij voor de motie van afkeuring die DBW tegen wethouder Wim Lorjé indiende. Hij was klaar met de onwaarheden die her en der gedebiteerd werden door het college en met de verdachtmakingen die door coalitiegenoten GL en VVD donderdag aan het adres van de SV werden geuit. Zijn geweten dwong hem om een einde te maken aan het pappen, nathouden en zwijgen om de coalitie-eenheid niet te verstoren. Dus stemde hij voor de motie. In de G&E lucht hij vandaag zijn hart.

Opbouw van de spanning

De voor-stem voor de motie van Ben Steenvoorden kwam niet uit de lucht vallen. In april werd bekend dat wethouder Wim Lorjé was uitgevallen tegen het bestuur van de SV. Tijdens de raad van 18 april vroeg Ben Steenvoorden tot twee keer toe opheldering over het incident aan de wethouder. Hij werd genegeerd en kreeg geen antwoord. "Wat zijn toezeggingen waard?" verzuchtte hij bij die gelegenheid. In de aanloop naar die raad hadden Theo Reijn en hij zich in de krant breed gemaakt voor een snelle oplossing van het probleem. Desnoods met een motie die Reijn in het vooruitzicht stelde. Tijdens de raad bleef het stil van de zijde van Theo Reijn, hetgeen de frustratie bij Ben Steenvoorden nog meer aanwakkerde.


18 april, druk op Ben Steenvoorden door Kees Bosdijk en Lia Moote.

Door wethouder Lia Moote (PvdA) en fractievoorzitter Kees Bosdijk (PvdA) werd toen flink druk om hem gezet om binnen de fractie- en coalitiediscipline te blijven, hetgeen hij toen met grote tegenzin deed.

Even checken

Ben Steenvoorden is de broer van Niek Steenvoorden, één van de twee bemiddelaars die de impasse tussen de gemeente en de SV moesten vlot trekken. Toen het college, bij monde van wethouder Nelleke Schenkkan, afgelopen donderdag ontkende dat de bemiddelaars door het college aan de kant waren gezet wist hij wel beter.

Schande!

Ben Steenvoorden spreekt in de krant van vandaag schande van de manier waarop Hilbrand Korver (GL) en Michiel van Balen (VVD) over de SV spraken in de raad. Hij vindt dat de opmerkingen van de coalitiepartners de SV flink beschadigden. "Schande!"

Raadsvoorstel mei

Ben Steenvoorden vindt dat het wethouder Lorjé zou sieren als die uit zou komen voor de fouten die de afgelopen maanden gemaakt zijn. Zo ook over het collegevoorstel dat door de coalitie in mei werd teruggenomen. In dat voorstel staan volgens Steenvoorden een aantal onwaarheden zoals:

  • De club wilde opdraaien voor alle noodzakelijke reparaties aan de oude kleedruimte.
  • De club wilde dat er dit seizoen niet meer gebouwd zou worden.
  • De bemiddelaars zijn in goed overleg bedankt voor hun diensten.

Ben Steenvoorden vindt dat de communicatie over de kwestie gekenmerkt wordt door krampachtigheid.

Komt het goed?

Ben Steenvoorden had er niet aan gedacht om iemand als Ab Krook bij de discussies over de SV te betrekken. Hij vindt dat wel een goed idee. Uiteindelijk moet de harmonisatie van alle subsidies aan sportclubs de oplossing bieden. In de krant sluit hij af met het uitspreken van de hoop dat eindelijk het belang van de SV de doorslag geeft, in plaats van het gekissebis tussen college, coalitiepartijen en oppositie en de krampachtige communicatie daar omheen.

Dossier SV 's-Graveland

bron
WWK/G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2