WIJDEMEERSE WEBKRANT
Coalitie maant wethouder
's-Graveland, wo 25 juni 2008

De coalitiepartijen krijgen genoeg van de trage besluitvorming over de SV kleedruimte. Morgen dienen zij een initiatiefvoorstel in.

Op de agenda van de raadsvergadering van morgenavond staat een iniatiefvoorstel van VVD, CDA, PvdA en GroenLinks. Daarin dragen zij wethouder Wim Lorjé op om voor 1 oktober dit jaar de bouw van een nieuwe kleedruimte voor de SV afgerond te hebben met een positief resultaat.

Het iniatiefvoorstel is ingegeven door het feit dat tijdens de vorige raadsvergadering op 22 mei bleek dat er geen overeenstemming bereikt was met de SV, ondanks het feit dat de wethouder vooraf had aangekondigd dat dat wel het geval was. Het gevolg van die handelwijze was dat de coalitiepartijen het collegevoorstel van de agenda haalden om risico's uit te sluiten.

Omdat het niet meer mogelijk is om voor het nieuwe seizoen de nieuwe kleedruimte gerealiseerd te hebben, is de druk wat van de ketel. Er zal aan de huidige kleedruimte e.e.a. provisorisch opgeknapt moeten worden om de winter door te komen.

De coalitie concludeert dat het raadsbesluit van 13 december vorig jaar onuitvoerbaar is en wil met het gevraagde onderhandelingsresultaat een nieuw besluit kunnen nemen. Vertraging achten de partijen onacceptabel, omdat de kleedruimte vervangen moet worden en uitstel zal leiden tot hogere bouwkosten.

Heldere afspraken

De partijen vragen om een onderhandelingsresultaat dat heldere afspraken bevat. Daar ontbrak het tot nu toe aan vindt de coalitie. De partijen vinden dat de harmonisatie van de directe en indirecte subsidies aan sportverenigingen weliswaar doorgevoerd moet worden, maar in dit geval niet vertragend mag werken op de onderhandelingen.

Evenwichtig?

Het uitganspunt voor de nieuwe onderhandelingen is de offerte die Schipper Bouw op 14 mei heeft uitgebracht. De gemeente betaalt € 330.000 aan de bouw. Daarenboven worden de meerkosten evenwichtig verdeeld tussen de SV en de gemeente, waarbij niet uitgesproken is wat "evenwichtig" is. Dat zal moeten blijken als de SV, de onderhandelaars Niek Steenvoorden en Bert Klein en de gemeente tot overeenstemming zijn gekomen. De nieuwe kleedruimte zal acht kleedkamers hebben en voldoen aan de eisen van de KNVB, aldus de coalitie.

Sichting wordt eigenaar

Opvallend is dat de partijen de eigendom van de kleedruimte willen over doen van de gemeente aan een nieuw op te richten stichting die opdracht voor de bouw zal geven. Daarmee eindigt de situatie dat de gemeente eigenaar is van de kleedruimte en derhalve verantwoordelijk is voor het onderhoud. Het initiatiefvoorstel vermeldt niet wie er in het bestuur van de nieuw te vormen stichting zitting zullen nemen en op welke titel.

Het iniatiefvoorstel is ondertekend door Theo Reijn (na morgen fractievoorzitter van het CDA), Ruud Buijs namens de VVD, Kees Bosdijk (PvdA) en Hilbrand Korver (GL).

Dossier SV 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2