WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rondweg De Slenk
Ankeveen, vr 7 november 2008

Vanaf 1999 wordt er gesproken over een rondweg om bedrijventerrein De Slenk in Ankeveen. Het lijkt er nu toch van te komen.

Aanstaande woensdagavond vindt er in Hotel Restaurant Partycentrum De Drie Dorpen aan de Cannenburgerweg in Ankeveen een informatieavond voor genodigden plaats over de plannen voor een rondweg bij De Slenk. De weg moet het bedrijventerrein beter ontsluiten. Langs de weg komt een ruime groenstrook om hem goed in te passen in de Ankeveense Polder. Naast de weg ligt een natuurgebied dat onderdeel is van de ecologische hoofdstructuur (EHS). Dat natuurgebied moet ooit verbonden worden met andere delen van de EHS door het aanleggen van een viaduct in de Loodijk nabij molen Hollandia.

De verwachting is dat de rondweg de mogelijkheid biedt toegang te geven tot nieuwe bedrijfsgebouwen. De bestemming van agrarische terreinen langs de weg wordt veranderd.

De kosten van de weg worden voor het merendeel gedragen door de ondernemingen op het bedrijventerrein en de provincie Noord-Holland die € 100.000 subside verstrekt.

Wat vooraf ging:

05022008 Nieuwe wegwijzers De Slenk
31102004 De Slenk in het slop
23032001 De Slenk: opknapbeurt
23091999 Rondweg Slenk ongewenst

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2