Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De Slenk in het slop

Ankeveen, 31 oktober 2004. De ontwikkeling van het bedrijventerrein De Slenk in Ankeveen loopt vertraging op. De bedrijven werken niet mee met de aanleg van een ontsluitingsweg.

De ontwikkeling van bedrijventerrein De Slenk is een zaak die al heel lang loopt. In 1999 werd gedacht aan een rondweg om het terrein. Het rijk was daar toen tegen. Ook de ondernemers zagen die geplande rondweg niet zitten. In oktober 2000 werd besloten om, vooruitlopend op de rondweg, maar vast een weg aan te leggen die het terrein op liep, haaks op de Cannenburgerweg. Na enige problemen met postcodes en naamgeving werd die weg de Trapgans.


De Trapgans

Gisteren stond in de Gooi weer eens een artikel over het terrein. Wethouder Neef heeft, zo te lezen, weinig op met het terrein. Hij noemt het een "Jakobse en Van Es" terrein, naar de typetjes die Van Kooten en De Bie lang geleden neerzetten als dubieuze ondernemers, die bij oude dametjes voor veel geld de tuin winterklaar maakten.

Het blijkt dat er een bedrijfshal geplaatst wordt op de plek waar ooit de rondweg gepland was. De buurman, een bouwbedrijf, is het daar niet mee eens. De wethouder zegt dat hij afhankelijk is van de goede samenwerking tussen de bedrijven, omdat de grond in eigendom is van diverse bedrijven zelf. Zolang de bedrijven niet samenwerken, komt de rondweg er nooit, aldus Neef.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil15º Naar volgende bericht