WIJDEMEERSE WEBKRANT
Top 20 Jaaroverzicht
Wijdemeren, vr 26 december 2008

Welke berichten in de WWK werden het meest gelezen? De top 20 van 2008.

Onderstaand jaaroverzicht werd door u, de lezer van de WWK, samengesteld. De twintig meestgelezen berichten in de WWK. Met stip aan top de lintjesregen van eind april. Verder komt alles zo'n beetje langs. De twee wethouders die aftraden, Ottenhome en Fortis, de kleedruimte van de SV 's-Graveland, de wolkbreuk in juli, de discussie over het ziekenhuis in Hilversum (die in Wijdemeren tot geen enkele reactie leidt), een noodlottig ongeval, een brand en Inovum dat op tal van manieren steeds weer in het nieuws kwam. Was het niet over Oudergaard, de vertraagde nieuwbouw en de opstand van de koffiedames, dan was het wel over de sloop van de krukhuisboerderij in Loosdrecht.

  1. Lintjesregen 2008
    Op 25 april ontvingen dertien Wijdemeerders een koninklijke onderscheiding.
  2. Boos over JOP
    Patrick Kreuning maakte zich op 11 februari kwaad over het plotseling niet door gaan van een jongeren ontmoetingsplaats (JOP) op de hoek van de Kwakel in Kortenhoef.
  3. Wolkbreuk
    Op 26 juli werd Kortenhoef en omgeving getroffen door een wolkbreuk met hagel.
  4. Meer over de Wolkbreuk
    De wolkbreuk leidde tot een flink aantal reacties en foto's.
  5. Zwaar Ongeval N236
    Een bromfietser uit Nederhorst den Berg werd het slachtoffer van een ongeluk waarbij twee vrachtwagens op de Vechtbrug betrokken waren.
  6. Bereikbaarheid Ziekenhuis
    Er wordt in oktober een onderzoek aangekondigd naar de bereiknaarheid van de Tergooi ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum.
  7. Neef treedt af per 1 juli
    Wethouder Wim Neef (CDA) trad af na berichten over een dubieuze transactie van € 60.000. Uiteindelijk trad hij vervroegd op 1 mei af.
  8. Vis uit Ankeveen
    Bruisend Ankeveen kondigde aan dat er op de weekmarkt ook een visboer kwam.
  9. Fortis vs. Ottenhome
    Op 15 augustus deed Ottenhome een laatste poging om open te blijven door naar de rechter te stappen en een zaak tegen Fortis te beginnen.
  10. Van Henten volgt Neef op
    Op 29 april maakt de gemeente bekend dat Betske van Henten (CDA) haar partijgenoor Wim Neef opvolgt als wethouder.
  11. Inovum: De weg kwijt?
    Inovum, de instelling waaronder een aantal zorginstellingen in Wijdemeren vallen verspreidt huis aan huis een blije folder. De bijschriften passen niet bij de foto's.
  12. Putter: Onbegrijpelijk
    Het college reageerde op een column van Putter. Op 6 mei daalt in een nieuwe column de toorn van Putter neer op het college. Het ging allemaal over de kleedruimte van de SV 's-Graveland.
  13. Wethouder Lorjé afgetreden
    Op 22 november zet de VVD de eigen wethouder, Wim Lorjé, onder druk om af te treden na de kwestie van de SV 's-Graveland, een niet al te beste begroting en de overnamen van de Dobber door AH, die hij op eigen houtje zou hebben afgehandeld.
  14. Auto in brand gestoken
    Op 12 juli werd een auto in brand gestoken op de Kwakel in Kortenhoef. De rieten kap van het pand vatte vlam. Een wakkere voorbijgangster waarschuwde de brandweer, die erger kon voorkomen.
  15. Kanttekeningen bij aftreden
    Op 1 mei nam oud-burgemeester Wim Kozijn het in een ingezonden brief op voor de net afgetreden wethouder Wim Neef.
  16. Opvallend: Fortis en SV
    De raad van 18 april ging over twee onderwerpen die het nieuws in 2008 domineerden. De kleedruimte van de SV en Fortis/Ottenhome.
  17. Ambulance zit vast
    Op 4 september zat een ambulance met zwaailichten compleet klem in de file op de Diependaalselaan, mede door de hoge middengeleider.
  18. Opmerking valt verkeerd
    Op 24 maart was voor Ben Steenvoorden (PvdA) de maat vol, toen wethouder Wim Lorjé weer had gesteld dat de SV 's-Graveland zelf meer de handen uit de mouwen moest steken. Hij schreef een ingezonden brief.
  19. Kritiek Noodwegreconstructie
    Hilversum ging de Noodweg reconstrueren. In een ingezonden brief van 19 oktober liet Cor Lam weten dat volstrekte onzin te vinden.
  20. Autocross Nederhorst den Berg
    Op 28 juli werd voor 20 september de autocross in Nederhorst den Berg aangekondigd.
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 3