WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Kuijer: uniek
Nederhorst den Berg, za 27 december 2008

Woonzorgcentrum De Kuijer in Nederhorst gaat dubbele appartementen bouwen om paren, waarvan een partner dementeert, toch bij elkaar te kunnen laten wonen.

Afgelopen maandag droeg de gemeente de grond van het "ponyweitje" over aan woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. De corporatie draagt financiëel bij aan de bouw van dubbele wooneenheden die circa veertig m2 zullen worden. Ook de gemeente heeft een bijdrage geleverd door de grond goedkoper over te dragen.

Horstwaarde

Het nieuwe centrum, dat Horstwaarde gaat heten, biedt onderdak aan senioren en licht dementerende ouderen. Door het bieden van activerende zorg aan de licht dementerende ouderen wordt gezorgd dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Woningcorporatie Gooi en Omstreken bouwt het centrum, woonzorgcentrum Amaris De Kuijer gaat de begane grond beheren. De planning is dat het centrum in september 2010 in gebruik zal worden genomen.

Uniek

Anja Diepstraten, de directeur van De Kuijer, noemt het uniek dat een dergelijk centrum gebouwd kan worden en dan bvendien nog in een kleine kern als Nederhorst. Met de bouw wordt bereikt dat de dementerende partner niet gescheiden hoeft te worden van de gezonde partner, zoals nu regelmatig voorkomt als mensen in Weesp of Hilversum worden ondergebracht.

bron
G&E/Wdm
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-2 gr.
windkr. 2