WIJDEMEERSE WEBKRANT
Autocross Nederhorst
Nederhorst den Berg, ma 28 juli 2008

In september staat Nederhorst den Berg in het teken van de autocross. Na 20 jaar keert deze autosport terug naar het dorp aan de Vecht.

persbericht

20 september 2008 autocross in Nederhorst den Berg

In september staat Nederhorst den Berg dit jaar in het teken van de autocross. Na 20 jaar keert deze spectaculaire vorm van autosport terug naar het dorp aan de Vecht. Bewoners van de Vechtstreek kunnen zelf meedoen aan deze wedstrijd.

Op 20 september a.s. wordt een deel van de Horstermeerpolder omgetoverd tot een enorm circuit waar op hoge snelheid gecrosst zal worden met auto's uit verschillende autocrossklassen. En ook deze keer weer met veel lokale helden aan de start!

Er wordt een speciale klasse georganiseerd voor gelegenheidscoureurs, de zogenaamde Crazy Race, waar elke inwoner van de Vechtstreek en de wijde omgeving aan mee kan doen.

Inschrijven voor deze klasse is nu gestart. Meer informatie en inschrijfformulieren zijn te vinden op de website. Er zijn al diverse enthousiastelingen gestart met het bouwen van hun bolide. Ook zullen Bergse topcoureurs aan de start verschijnen in de sportklassen.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Cross Team Nederhorst. Dit team houdt het autocrossen al tientallen jaren levend in de Vechtstreek. Winter na winter wordt er gesleuteld aan auto's die door heel Europa meerijden in de verschillende autocross competities.

Deze vorm van autosport werd steeds professioneler en spectaculairder. Horstermeerbewoner Martin Kroon werd vorig jaar voor de tweede keer in zijn carriere Nederlands Kampioen Autocross. Eerder sleepte dorpsgenoot Huib Versluis deze titel in de wacht. Beide coureurs zullen meestrijden op 20 september. Een unieke kans voor de heren om op eigen grond hun kunsten te vertonen.

Op 3 september 1988 kwam het autocrosscircus voor het eerst en voor het laatst naar Nederhorst den Berg, zodat de inwoners van het dorp dat kampioenen afleverde in deze sport eindelijk eens met eigen ogen konden zien hoe de autocross wordt beoefend. Het werd een sensationele wedstrijd met ca. 1.700 toeschouwers en 110 coureurs waarvan maar liefst 29 van eigen bodem.

Burgemeester Goudberg gaf in '88 het startsein van de wedstrijd die nabij sluis 't Hemeltje werd gehouden. Dit jaar wordt de cross georganiseerd op het terrein van Boerderij Voshaart in de Horstermeerpolder, waar vorig jaar het gezellige 125 jaar Horstermeerfeest werd gehouden.

Voor inschrijven en vragen kunt u mailen naar crossteamnederhorst at gmail.com. Inschrijfformulieren zijn ook verkrijgbaar bij Berko, Middenweg 128a, Nederhorst den Berg.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
31 gr.
windkr. 2