WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ambulance zit vast
Wijdemeren, do 5 september 2008

Wijdemeerders die in een ambulance belanden kunnen vette pech hebben op de Diependaalselaan. Wij zagen het gisteravond met eigen ogen gebeuren.

Vanavond om een uur of zeven reden wij vanuit Hilversum over de Diependaalselaan naar de Vreelandseweg. Van de richting Vreelandseweg kwam met hoge snelheid een ambulance met zwaailichten en sirene. Naar wij aannemen een spoedgeval.

Compleet vast

De ambulance liep volledig vast in het verkeer dat voor de eerste rotonde stond te wachten. Hij stond stil in de dagelijkse file. Hij kon geen kant op. Een op die plek zeer normaal verschijnsel. Omdat het gemeentebestuur van Hilversum in zijn wijsheid besloten heeft om de weg in het midden te voorzien van een middenberm met onneembaar hoge stoepranden, kon de ambulance niet anders dan geduldig achteraan sluiten. Niemand kon ruimte maken om het spoedgeval door te laten. Kostbare minuten werden verloren.

Als die belachelijk hoge middenberm er niet geweest was, dan had de ambulance vrij baan kunnen krijgen van de auto's die er voor stonden en die van de andere kant kwamen. Nu was dat volstrekt onmogelijk. Voor de tweede rotonde speelde zich ongetwijfeld een dergelijk tafereel af.

Voor politie en brandweer geldt natuurlijk hetzelfde probleem. En wat het nut van de hoge middenberm is? Wij kunnen het niet bedenken.

Bewuste Bottleneck

Je zult maar spoedeisende hulp nodig hebben. In Hilversum ben je dan gesjochten. Hilversum moet zich toch eens achter de oren krabben over die situatie lijkt ons. En het gemeentebestuur van Wijdemeren kan misschien en beetje druk uitoefenen, want of je nu uit Loosdrecht, 's-Graveland of Loosdrecht komt, deze bewust gemaakte botleneck kan je onnodig het leven kosten.

Rik Jungmann

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3