WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sloop onterecht geweigerd
Nieuw Loosdrecht, do 18 december 2008

Inovum wilde de parkeerplaats uitbreiden en daarvoor de krukhuisboerderij naast de Beukenhof slopen. De gemeente weigerde onterecht de vergunning.

Inovum stapte naar de rechter om de weigering van het verlenen van de sloopvergunning door de gemeente voor het slopen van de boerderij aan te vechten. Inovum kreeg van de bestuursrechter in Amsterdam gelijk. De gemeente weigerde onterecht de sloopvergunning. Het argument van de rechter was dat de boerderij geen enkele status als monument had, op het moment dat Inovum de sloopvergunning aanvroeg.

Inmiddels wel monument

Nadat de kwestie begon te spelen, diende de Stichting Historisch Goed Loosdrecht een aanvraag in om de boerderij de status van monument te geven. Een aanvraag om er een rijksmonument van te maken werd afgewezen. De gemeente gaf de boerderij wel de status gemeentelijk monument.

Hoewel de rechter oordeelde dat de gemeente indertijd ten onrechte de sloopvergunning weigerde, sprak hij zich niet uit over het vervolg. Het is derhalve niet duidelijk of het aanvragen van een nieuwe sloopvergunning door Inovum succes zal hebben of niet gezien de monumentestatus die het pand nu wel heeft.

Politiek gekleurd

Directeur Wim Schimmel van Inovum is blij met de uitspraak. Hij vindt dat de vergunning indertijd onterecht en politiek gekleurd geweigerd is. Ook stelt hij dat niet van Inovum gevraagd mag worden om de boerderij voor een half miljoen op te knappen. Hij gaat opnieuw een sloopvergunning aanvragen en zal, als dat nodig is, weer naar de rechter stappen.

Lees ook:

25-62008 Boerderij Beukenhof blijft
13122007 Geen sloop Boerderij
01022008 Ingezonden Brieven
12012008 Beukenhof vs. Gemeente

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2