WIJDEMEERSE WEBKRANT
Akkoord Nootweg
Nieuw Loosdrecht, do 18 december 2008

Op de Nootweg in Loosdrecht bestaan al jaren plannen voor uitbreiding van de supermarkt. De laatste hobbel is genomen. Er is een akkoord met de slager.

Super de Boer Van de Bunt wil de winkelruimte verdubbelen naar 1200 m2. Die uitbreiding is voorzien in een plan dat projectontwikkelaar Attica maakte, waarbij er zestien appartementen boven de winkel komen en er ook winkelruimte is voorzien die door Blokker, het Kruidvat en Bruna in gebruik zullen worden genomen.

Op het terrein waar de uitbreiding zou moeten plaatsvinden staat ook de biologische slagerij van Jeroen Keizer. Tot nu toe weigerde deze te vertrekken, omdat hij de vergoeding voor eventueel vertrek onvoldoende vond en omdat zijn worstmakerij, de hoofdmoot van zijn omzet, ingebouwd zou worden door de appartementen.. Dat leidde tot diverse juridische procedures. Voor Attica was het reden om de koopovereenkomsten die al gesloten waren voor een deel van de appartementen te ontbinden.

Akkoord

Er is nu een akkoord bereikt tussen de gebroeders Van den Bunt, Attica en Jeroen Keizer. Keizer sluit zijn zaak en vertrekt naar Hedel. De geboeders Van de Bunt willen het pand van Keizer in stand houden en integreren in het winkelcentrum. Projectontwikkelaar Attica zal de kopers van destijds benaderen met de vraag of zij opnieuw een koopovereenkomst willen afsluiten. De projectontwikkelaar heeft er alle vertrouwen in dat de appartementen, tussen de drie an vier ton, gemakkelijk verkocht zullen worden. In 2009 zal begonnen worden met de bouw van het nieuwe winkelcentrum.

Ook in Kortenhoef

Ook in Kortenhoef heeft Van de Bunt vaste voet aan de grond gekregen. Super de Boer op de Meenthof is door hen overgenomen van Ruud Kempers. Met die supermarkt hebben de gebroeders ook grootse plannen.

Lees ook:

022008 Nootweg Vastgelopen
16012008 Houdgreep aan de Nootweg
18102007 Tijdelijke Supermarkt
Bouwplan Nootweg vertraagd 5-11-2006
Loosdrecht: Super kan bouwen 1-3-2005
Bouwen aan de Nootweg 2-7-2004
Noodkreet aan Nootweg 2-4-2004
Nootweg lijkt getto 17-10-2003
Nootweg, traag, traag 7-10-2003
Nieuw Winkelcentrum 5-10-2002

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2