WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Tweede Kwartaal
Wijdemeren, vr 28 december 2007

Wij blikken terug op 2007. Per maand het opvallendste nieuws van die maand. Het overzicht van het tweede kwartaal.

April


Het kaartje van Doedom in de WieWatWaar waarmee
's-Graveland werd wakker geschud.

Wat leek te beginnen als een 1 aprilgrap bleek een serieuze actie te worden om van het verkeer in 's-Graveland af te komen. Mario Wouters startte Doedom. Hij richtte een website met een forum in en gooide huis aan huis folders met de door hem bedachte rondweg in de bus. Op de Herenweg ontstond een tegenactie ook met een eigen website met de naam weesverstandig.nl. De gemoederen op het forum liepen soms hoog op.

Het college maakte in een persbericht bekend dat er een jongerenhangplek (JOP) naast de Curtevenneschool in Kortenhoef geplaatst zal worden. Op 18 april werd er een bewogen informatieavond over georganiseerd. Het resultaat was dat het college zich bedacht en op zoek ging naar een andere plek.

Alles werd uit de kast gehaald om de inwoners van Wijdemeren naar het gemeentehuis te lokken voor een Open Huis. Het mocht niet baten de Wijdemeerders bleven thuis en het Open Huis hield op te bestaan.

De Historische Kring Loosdrecht gaf een boek uit over het Loosdrechts poselein. Alle 900 leden kregen een exemplaar. Op 29 april kregen veertien Wijdemeerders een lintje.

Mei


De eerste schets van nieuwbouw op het Antoniusterrein. Er zouden er veeel volgen.

Op 4 mei werd de jaarlijkse herdenking voor het eerst gehouden op de Van Heumenhof in Kortenhoef. Na de prachtige ambiance van Westerveld, dat verkacht was, was het wel heel erg wennen op het parkeerterrein aan de Parklaan. In Loosdrecht wordt BELP opgericht. De Belangenvereniging Eerste Loosdrechtse Plassen (BELP) plaatste een paginagrote oproep tegen verdiepingen van de plassen. Op 12 mei werd de jaarmarkt in 's-Graveland gehouden. Mario Wouters stond er met Doedom-folders en praatte de blaren op de tong om burgemeester Don Bijl en andere passanten van het nut de randweg te overtuigen en een handtekening te laten zetten. Er wordt begonnen met de bouw van de fietsbrug over het Hiersums Kanaal. Omdat er in de Poll van de WWK nogal wat stemmen tegen de randweg zijn zegt Mario Wouters zijn vertrouwen in de poll op. Later nuanceert hij dat. Uiteindelijk zal in juni blijken dat er meer voorstemmers zijn. De WWK publiceert, als bijdrage in de discussie, veertig jaar historie over het verkeer op Noorder- en Zuidereinde. Eind mei wordt al weer de tweede inspraakavond gehouden over de bebouwing van het Antoniusterrein in Kortenhoef. Men komt er weer niet uit.

Juni


De Heul

Op 1 juni stelt het college voor om geld vrij te maken voor een langgekoesterde Loosdrechtse wens. Een Tweede Heul. Vijfhonderd lopers deden op 3 juni mee aan de Drie Dorpenloop. In de roddelpers, maar ook bij RTVNH, werd bekendgemaakt dat Richard Krajicek in Westerveld zou komen wonen. In een reactie naar de WWK verwees Richard dit naar het land der fabelen. Op 14 juni viel de stroom en de kabel-tv uit in Kortenhoef. Op 16 juni schrijft de gemeente blij dat het kunstgrasveld voor Loosdrecht en de kleedruimte voor 's-Graveland er zullen komen.

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4