WIJDEMEERSE WEBKRANT
JOP-Container aan Parklaan
Kortenhoef, di 10 april 2007

De gemeente wil aan de Parklaan in Kortenhoef een JOP-container plaatsen als ontmoetingsplek voor de Kortenhoefse jeugd.

persbericht

Dinsdag 17 april in De Oude School aan de Kortenhoefsedijk
Geef uw mening over een jongerenontmoetingsplek in Kortenhoef

De gemeente is van plan een speciale jongerenontmoetingsplek (JOP) in Kortenhoef te realiseren. Beoogde plek is de Parklaan.

Graag hoort de gemeente van jongeren en omwonenden wat zij hiervan vinden. De gemeente heeft dinsdag 10 april met de jongeren gesproken. Omwonenden zijn dinsdag 17 april vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Oude School aan de Kortenhoefsedijk om met burgemeester Bijl en wethouder Moote over dit onderwerp van gedachten te wisselen.

Bij verschillende bijeenkomsten zoals dorpsavonden en het jeugddebat hebben jongeren én ouderen aangegeven dat er in Kortenhoef behoefte is aan een speciale jongerenontmoetingsplek, ook wel JOP genoemd. Jongeren ontmoeten elkaar nu op minder geschikte locaties. In de meeste gevallen hebben zij zelf helemaal niet in de gaten dat hun aanwezigheid of gedrag als storend wordt ervaren. Zij willen gewoon net als anderen een eigen plekje in het dorp om elkaar te ontmoeten. De gemeente wil graag aan deze wens tegemoet komen door het plaatsen van een JOP-container.

Goede afspraken

Afhankelijk van de resultaten van de gesprekken met de jeugd en omwonenden zal de gemeente een uiteindelijke beslissing nemen over het wel of niet plaatsen van de JOP-container. Als de JOP er komt, organiseert de gemeente een derde bijeenkomst met vertegenwoordigers van de jongeren en de omwonenden om te praten over de inrichting van de JOP. Ook wil de gemeente dan goede afspraken maken zodat de JOP in Kortenhoef een succes wordt en blijft!

Meer informatie

Voor meer informatie over de JOP in Kortenhoef kunnen inwoners terecht bij Ans van Gelder, telefoon (035) 65 59 591.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 3