Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter

Wijdemeren, 8 mei 2006

De polemiek tussen Putter en Jan van den Broeck wordt nog even voortgezet door Putter.

Ingezonden Bericht

Putter

Wat zal mij gebeuren! Zeg ik eens wat aardigs over CDA raadslid Jan van den Broeck, en krijg ik een reactie waar de honden geen brood van lusten. Ingebed in een soort humor, dat wel, maar humor blijkt niet Jan zijn sterkste kant. Nou ja, iedereen heeft recht op z'n eigen zelfoverschatting, moet je maar denken. Ik was bang dat Jan zich met een kluitje in het riet zou laten sturen, toen hij een afwijzing van B en W kreeg op zijn pleidooi om lokale evenementen soepeler en sneller van vergunningen te voorzien. Die angst blijkt, zo lees ik, ongegrond want Jan beweert vol te houden, heeft geen vrede met het antwoord en zal er in de toekomst, als de complete regelgeving ter discussie komt, zeker op terugkomen. En nu dus maar afwachten of hij ooit succes zal boeken.

Jan vergelijkt deze wekelijkse column met het optreden van twee oude mannen die destijds in de Muppetshow vanaf een zijbalkon commentaar gaven. Die vergelijking zal sommigen ontgaan, want die televisieshow is lang geleden. Beschouw bovendien die vergelijking maar als humor, zoals hierboven omschreven. Overigens mag Jan best de aanbevelingen volgen, die zijn eigen voorzitter vanaf de zijlijn ventileert. Voor hem, voor de hele raad, is dat een zeer behartenswaardig advies.

Ten slotte is het aardig om te weten, dat Jan volgend jaar een belangrijke onderscheiding wacht. Dan bestaat Dorpsbelangen namelijk 25 jaar en krijgen de oprichters, die nog in leven zijn, een gouden Dorpsbelangenspeld. Een speld van verdienste zogezegd.

Welnu, Jan is één van die oprichters en het zal hem verheugen dat Dorpsbelangen zijn oprichters nadrukkelijk wil onderscheiden. Dankbaarheid wordt terecht betoond aan degenen die destijds de lokale politiek een ander aanzien gaven en toen al beseften dat je met de landelijke partijen in je dorp niet veel verder komt. In dat bekrompen cirkeltje zit Jan nu. Helaas.
Maar zijn dappere daad van toen, zal dus met goud worden bekroond.


Ook Jan houden wij in ere .

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Harde wind 24º Naar volgende bericht