Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Boos op Wijdemeren

's-Graveland, 19 oktober 2005

Twee projectontwikkelaars, die Brugchelen hadden willen kopen, hebben ernstige kritiek op de gemeente Wijdemeren. Wethouder Ties Hagen vindt dat onterecht.

Vorige week werd bekend dat zorgcentrum Brugchelen in 's-Graveland door de gemeente verkocht is aan Woningbouwvereniging Gooi en Omstreken, waarmee een aantal problemen opgelost werd. De gemeente kwam op een nette manier, zonder verlies te lijden, van Brugchelen af. Bovendien werd zo een oplossing gevonden voor het dreigende verhuiscircus dat dreigde te ontstaan door de vertraging die Auxilium opgelopen heeft bij de ontwikkeling van Veenstaete (Oudergaard). En er komt, zoals werd voorgesteld door Nelleke Schenkkan (GL) en gesteund door de raad, jongerenhuisvesting in Brugchelen. Niet iedereen blijkt echter even blij met deze gang van zaken.

Projectontwikkelaars ontevreden

Op de voorpagina van het regiokatern van de G&E staat vandaag een gepeperde kop. "Projectontwikkelaar: 'Gemeente Wijdemeren is onbetrouwbare partij'". Simone Stevens noteert uit de mond van Elkan Krämer van Daedalus Vastgoed dat deze van de makelaar van de gemeente, Meeûs, te summiere informatie ontving om te kunnen beoordelen of de aankoop van Brugchelen interessant voor hem was. Ook pogingen om in contact te komen met de gemeente strandden volgens hem. Hij denkt dat er al afspraken met de woningbouwverenging gemaakt waren over de verkoop. In het stuk zegt hij: "Als je daar dan op zo'n manier mee omgaat, dan ben je een onbetrouwbare partij."

Een andere projectontwikkelaar, die anoniem wil blijven, bevestigt het verhaal van Krämer. Ook hij had moeite om contact te leggen met makelaar Meeûs en aan de benodigde informatie te komen, ondanks dat er voor de makelaar een ton verdienste aan vast zat.

Politieke Keuze

Frank Vermeulen, de verantwoordelijke makelaar van Meeûs, begrijpt de teleursteling van de projectontwikkelaars, maar wijst erop dat de raad een politieke keuze heeft gemaakt voor wonen voor jongeren en verkoop aan een partij die het gebouw niet zou mogen slopen.

Wethouder Ties Hagen tenslotte, is blij met het besluit om Brugchelen aan de woningbouwvereniging te verkopen, omdat het woonprobleem van Wijdemeren een beetje verlicht wordt en de problemen door de vertraging van de nieuwbouw van Oudergaard (Veenstaete) opgelost worden. Over eventuele onbetrouwbaarheid van de gemeente Wijdemeren is hij kort in zijn antwoord. "Dat mag de betrokken persoon vinden, maar wij hebben de procedure uiterst zorgvuldig gevoerd."


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind 9 Naar volgende bericht