Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Politieke storm raast voort

Wijdemeren, 7 november 2005

Wethouder Ties Hagen is nog kwader geworden na drie dagen. Wethouder Yvonne Siemons vreest dat CDA en PvdA haar aan gaan pakken.

De Gooi belde even met de beide wethouders. Wethouder Ties Hagen was het weekend weg en verzette zijn gedachten daarmee even. Even geen politiek gedoe, want dat is hij goed zat. Hij voelt zich aangetast in zijn integriteit door de motie van wantrouwen die coalitiepartner Dorpsbelangen Loosdrecht vrijdagochtend onverwacht tegen hem indiende. De motie haalde het weliswaar net niet, maar de klap kwam hard aan.

Ingehouden Woede


Ties Hagen (PvdA): ingehouden woede.

Hij verklaart met ingehouden woede dat het een schande is wat er gebeurd is. Maar, zo zegt hij: "Ik ben alleen maar bozer geworden. Ze zullen dinsdagavond wel het een en ander merken. Ze zijn nog niet van mij af."


Yvonne Siemons (DBL) houdt de adem in.

DBL wethouder Yvonne Siemons houdt de adem in. Als CDA en PvdA consequent zijn, dan zullen zij haar nu heenzenden. Vorig jaar gebeurde dat ook met ex-wethouder Co de Kloet, toen coalitiepartner DBW zich tegen het college keerde. Hij werd daarop heengezonden ondanks de steun die zijn beleid van PvdA, CDA en DBL genoot. Dat lot kan haar dit keer ook treffen, nu DBL zich tegen het college heeft gekeerd.

Onvoorspelbaar

De situatie is nu anders, omdat de coalitie zonder DBL de meerderheid in de raad kwijt zou zijn, wat vorig jaar niet speelde. Te verwachten is echter dat DBW bij het eventueel indienen van zo'n motie CDA en PvdA aan een meerderheid zal helpen, gezien de gebeurtenissen van een jaar geleden.

Morgenavond wordt de raadsvergadering van donderdag voortgezet. Er werd vrijdagochtend geschorst omdat het toen al over enen was. Morgenavond om 18.00 gaat de vergadering door, waarna aansluitend de begroting behandeld wordt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 13º Naar volgende bericht