Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Erepenning voor Crescendo

Nederhorst den Berg , 7 november 2005

Muziekvereniging Crescendo uit Nederhorst den Berg ontving zaterdag in De Drie Dorpen in Ankeveen de eerste erepenning van de Gemeente Wijdemeren.

Persbericht

Eerste erepenning Wijdemeren
uitgereikt aan jubilerend Crescendo

De Bergse muziekvereniging Crescendo ontving zaterdagavond 5 november uit handen van burgemeester Don Bijl de eerste erepenning van gemeente Wijdemeren. De uitreiking vond plaats tijdens een jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging.

Muziekvereniging Crescendo is op 7 september 1905 opgericht en is de op één na oudste vereniging van Nederhorst den Berg. Crescendo is al 100 jaar van bijzonder belang voor de muzikale ontwikkeling van de inwoners van Nederhorst den Berg. Naast dit muzikale aspect bindt de vereniging mensen uit alle lagen van de dorpsbevolking. Gelet op deze grote rol van betekenis heeft het college van burgemeester en wethouders op 25 oktober 2005 besloten de erepenning aan de jubilerende muziekvereniging toe te kennen.

De Wijdemeerse erepenning

Het is de eerste keer dat de gemeente Wijdemeren de erepenning uitreikt. Begin dit jaar besloot het college voortaan bijzondere inwoners, bedrijven en andere instellingen op passende wijze te eren door het toekennen van het ereburgerschap of het uitreiken van een erepenning. De gemeente reikt de erepenning uit als blijk van waardering en erkentelijkheid voor iemand of een bedrijf/organisatie die zich voor de gemeente of plaatselijke gemeenschap(pen) op bijzondere wijze heeft ingespannen. Alle toekenningen van onderscheidingen laat het college optekenen in een ereboek.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 13º Naar volgende bericht